Na co do kina? Ledové království 2 je hitem, boduje i nová česká komedie

Jasným vítězem víkendové návštěvnosti českých kin se stalo pokračování amerického animovaného snímku Ledové království 2. Pohádkový příběh, ve kterém se královna Elsa, její sestra Anna, sněhulák Olaf, ledař Kristoff a sob Sven opět vydají na výpravu plnou kouzel a dobrodružství, od čtvrteční premiéry vidělo 230.550 lidí a jeho tržby dosáhly 35 milionů korun.

Druhé místo rovněž obsadila novinka, česká komedie Vlastníci. O víkendu přilákala do kin 46.700 lidí, kteří za vstupenky zaplatili sedm milionů. Vyplynulo to Unie filmových distributorů.

Na třetí místo z předchozího prvního se posunul americký film Le Mans '66 z historie 24hodinovém závodu ve francouzském Le Mans. Téměř 29.000 diváků za lístek na něj o víkendu zaplatilo pět milionů korun. Čtvrté a páté místo obsadily české komedie Poslední aristokratka s 16.700 diváky a Ženská na vrcholu s téměř 15.000 návštěvníky.

Žádný další český film se v první desítce už neumístil, 15. místo ale obsadil česko-slovenský film Amnestie, který popisuje složitost období po roce 198.

Ve čtvrtek do kin zamíří česko-francouzský dokument Joëla Fargese a Terezy Brdečkové Jiří Trnka: Nalezený přítel a francouzské filmy Výjimeční a Bílá jako padlý sníh. Premiéru bude mít v Česku také dánský dobrodružný fantasy film Valhalla: Říše bohů a britsko-americký snímek Last Christmas.

Související

Snímek doslova slepuje vše, co Poslední z Jediů

Kina ovládl poslední díl Hvězdných válek, navzdory nepříliš dobrým recenzím

Devátý a zároveň poslední díl ze sci-fi filmové série o Hvězdných válkách Star Wars: Vzestup Skywalkera o víkendu ovládl návštěvnost tuzemských kin. Snímek, ve kterém společnost Lucasfilm a režisér Jeffrey Jacob Abrams diváky opět zvou na dobrodružnou výpravu do předaleké galaxie, o víkendu zaznamenal bezmála 166.000 diváků a na tržbách vydělal 28 milionů korun. Vyplynulo to z informací webu Unie filmových distributorů (UFD).
Čtyři hlavní hrdinové + jejich pátý společník, který je tak nějak do počtu.

Jumanji a Ledové království II drtí kina, Vlastníci se drží těsně za Špindlem 2

Jumanji: Další level drží i druhý týden prvenství v českých kinech, v nichž už čtyři týdny po sobě řádí Ledové království II. Fantasticky si vede i Joker, který však vypadnul z top 10, ale po jedenácti týdnech jej vidělo půl miliónu diváků, což je na eRkový snímek v tuzemsku vynikající. Z českých snímků se dlouhodobě daří Poslední aristokratce.

Více souvisejících

film Ledové království II film "Vlastníci" Kina filmy kultura Česká republika

Aktuálně se děje

před 17 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 30 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Speed Marathon 2024: Policie eviduje tisíce přestupků, rozdala pokuty za miliony

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy