Populární seriál Manifest se dočká zrušené 4. řady

Ačkoliv měl mít populární seriál Manifest původně šest sezón, televizní stanice NBC se jej letos na jaře rozhodla předčasně ukončit už po třetí sérii. Hrozilo tak, že záhada letu 828 zůstane nedořešena. Nakonec se ale fanoušci dočkali a vznikne ještě jedna, poslední řada.

Mysteriózní seriály jsou mezi diváky oblíbené, navzdory tomu, že jejich vyústění málokdy uspokojí náročné fanoušky. Své o tom ví například tvůrci kultovního Lost (Ztracení), který Manifest zdánlivě připomíná.

I v něm se události točí kolem záhadného letu, po němž se cestujícím od základu změnil život. V případě manifestu sice neskončili na ostrově, ale posunuli se o pět let v čase. A dosud nikdo neví proč.

Mezi Ztracenými a Manifestem je ale zásadní rozdíl, co se scénáře týče. Zatímco u prvního zmíněného seriálu se scénář dopisoval postupně, Manifest byl od začátku koncipován tak, aby měl uzavřený děj, který divákům objasní, k čemu během letu 828 došlo.

Scénář ale počítal s šesti řadami, během kterých se měl příběh všech hlavních postav rozplést a uzavřít. NBC se ale rozhodla neobjednat si další epizody a hrozilo, že třetí sérií neukončený příběh skončí.

Do jednání se následně vložil Netflix, na jehož platformě měl seriál úspěch, a dohodlo se, že seriál bude pokračovat. Už ale pouze jednou, čtvrtou sérií, která by měla příběh pasažérů vysvětlit a definitivně ukončit.

Po vzoru jiných seriálů se také poslední sezóna rozdělí na dvě části, zároveň se ale prodlouží. První tři měly každý 13 dílů, čtvrtá bude mít dílů hned 20, Netflix je ale uvede na dvakrát po deseti dílech. První části poslední řady se navíc nedočkáme dříve než příští rok.

Natáčení totiž zatím stále nezačalo, a není vůbec jisté, kdo z herců bude v seriálu pokračovat. Ačkoliv se očekává, že minimálně hlavní hrdinové v podání Joshe Dallase a Melissay Roxburgh by se v závěrečné sérii objevit měli, vyjednávání stále probíhá.

Osudy dalších herců také nejsou jisté. Navzdory tomu, že dle spekulací Netflix do seriálu napumpoval pěkné peníze, se například J.R. Ramirez nebo Parveen Kaur stále nerozhodli, jestli se do seriálu vrátí.

seriál Manifest

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy