Provoz kin je stále omezený, v čele návštěvnosti se drží šokující dokument V síti

Dokument režiséra Víta Klusáka V síti, který natočil spolu s Barborou Chalupovou, je druhý týden od zahájení omezeného provozu v čele víkendové návštěvnosti kin. Šokující výpověď o zneužívání dětí na internetu v českých kinech od premiéry 27. února navštívilo téměř 330.000 lidí a jeho tržby se blíží částce 50 milionů korun.

Vyplývá to z informací na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Klasická kina mohla zahájit omezený provoz 11. května, v sále ale může být maximálně 100 lidí, každá druhá řada musí zůstat neobsazená a v jednotlivých řadách lze prodat nejvýš dvě sedačky vedle sebe. Nutný je dostatek dezinfekce, roušky personálu i návštěvníků a preference prodeje lístků přes internet. Všichni uvolnění provozu nevyužili.

Například vedení multiplexů Cinema City se rozhodlo odložit otevření svých kin do té doby, dokud situace neumožní provoz bez větších omezení. První premiéry uvedla kina 14. května.

Na druhém místě skončil stejně jako před týdnem americký animovaný snímek Frčíme, který za 14 dní nasbíral přes 43.000 diváků. Pořadí se nezměnilo ani na třetí příčce, kde je americký horor Lov, který o víkendu zaznamenal před 1500 lidí. Na čtvrté místo z pátého postoupila česká komedie Chlap na střídačku. Snímek režiséra Petra Zahrádky, v němž se pro Jiřího Langmajera život mezi manželkou a milenkou stane noční můrou, od 13. února vidělo téměř 200.000 lidí. Na pátém místě je americký thriller Neviditelný, který o víkendu vidělo 1200 zájemců. Z premiér byla nejúspěšnější britská komedie Emma, která skončila s 1100 diváky na sedmém místě víkendové návštěvnosti.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí americká komedie Problémissky, rakousko-německé drama Trafikant natočené podle bestselleru Roberta Seethalera, makedonský dokument Země medu a francouzsko-belgická komedie #jsemtady.

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

Kina film "V síti" kultura filmy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy