První hollywoodský trhák v éře koronaviru: Tenet si u diváků nevede vůbec špatně

Nový film Tenet z dílny režiséra Christophera Nolana si během prvního víkendu po mezinárodní premiéře nevedl vůbec špatně, když se podle prvních odhadů ve 41 zemích na vstupném vybralo kolem 53 milionů dolarů (bezmála 1,2 miliardy Kč). V neděli o tom informovala americká média.

Tenet coby jeden z prvních hollywoodských trháků uvedených do kin od začátku pandemie má podle Variety.com otestovat možnosti na výrazně pozměněném poli filmových promítání.

Ve Spojených státech je provoz kin stále omezený a nový Nolanův počin se týden před uvedením na "domácí" scéně začal promítat v evropských zemích, v Kanadě, v Jižní Koreji či Saúdské Arábii. S prvními výsledky je společnost Warner Bros. Pictures Group podle prohlášení svého šéfa Tobyho Emmericha spokojená.

"Máme za sebou fantastický start na mezinárodním poli a nemohli bychom být šťastnější," uvedl. "Vzhledem k bezprecedentním okolnostem této globální premiéry si uvědomujeme, že běžíme maraton, nikoli sprint, a těšíme se na dlouhou globální výdrž tohoto filmu v následujících týdnech," citovala Emmericha agentura AP.

Například magazín Variety víkendové tržby Tenet hodnotí jako "překvapivě silný debut", zatímco Hollywood Reporter píše o "vítězství pro tradici chození do kin v éře covidu-19". V devíti zemích údajně akční drama s prvky cestování v čase překonalo v příjmech ze vstupného všechna předchozí Nolanova díla. V Británii tvořily peníze utracené za lístky na Tenet 74 procent všech příjmů kin na vstupném, uvádí Warner Bros.

V kinosálech přitom stále platí opatření na zajištění rozestupů mezi diváky, provozovatelé od nich také vyžadují používání roušek. Ve Spojených státech pak na některých místech kina zůstávají zavřená, včetně nejlidnatějšího státu Kalifornie. Americká premiéra Tenet je nicméně naplánovaná na tento čtvrtek, film tento týden vstoupí i do kin v Číně a Rusku.

Související

film

Konec září v kinech. Princezna zakletá v čase, Bábovky a evropská produkce

Ze záplavy evropských snímků vystupuje česká pohádka Princezna zakletá v čase. Poslední zářiový týden pak dorazí česká komedie Bábovky. Z evropské provenience stojí za vidění historické drama Žaluji či norské romantické drama Naděje. Dále se objeví řada dokumentů, které osloví především cílovou část publika.

Více souvisejících

film "Tenet" filmy kultura Hollywood USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Hamás ukázal jednoho z rukojmích. Izrael je chce v Rafáhu všechny osvobodit

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy