RECENZE: Romantické drama, v němž fungují lechtivé scény. To je After: Přiznání

Slibovaná recenze pokračování série After, které se těší velké přízni diváků. Adaptace románu Anny Todd pokračuje ve vyprávění příběhu knihomolky Tessy a záhadného rebela Hardina v místech, kde předchozí snímek skončil. O scénář se postarala samotná autorka. Jak to tedy nakonec dopadlo?

Sympatické a lehce zakřiknuté Tesse s tváří Josephine Langford zkrátka musíte fandit, navíc když chemie s Hardinem (Hero Fiennes Tiffin) funguje na výbornou. Bohužel, výsledek většinou nestojí pouze na umu herců a vzniknuvší atmosféře a nejinak je to i v tomto případě. Dvojice titulních postav totiž naráží na nepřekročitelnou hranici, kterou je nepříliš povedený scénář.

Zápletka působí až příliš šablonovitě a snaží se vše uhrát na jistotu v intencích zaběhnutých archetypů. Snímek ani neponechává příliš prostoru k tomu, abychom se o hrdinech něco dozvěděli. V důsledku toho jejich jednání nedává někdy příliš smysl, protože zkrátka hlavní hrdiny neznáme. Děj pak působí jako variace na Romea a Julii – mládež z různých světů se do sebe zamiluje a snaží se najít si k sobě cestu. Tentokrát však nepřítelem není rodina ale tak trochu oni sami.

Čas, který by jinak mohl být věnován rozvoji postav, je v tomto případě rozprostřen do mnoha intimních scén. Pokud vám na mysl vytanulo franšíza Padesát odstínů, tak je nutno podotknout, že v případě After: Přiznání je intimita natočena s mnohem větší grácií, která intimnost jemně zvýrazňuje. Ovšem dokáže se vyvarovat přílišné vulgarity, s čímž se potýkají mnohé snímky z české provenience.

Vizuální stránka snímku není špatná, ale sama o sobě nedokáže zamaskovat místa, kdy snímek přešlapuje na místě, nebo naopak postupuje podle jasně daných schémat.

Film stojí především dvojici hlavních hrdinů, kteří si herecky opravdu sedli. Jejich výkon však stojí na chatrných prknech podprůměrného scénáře a tu a tam zkrátka některé prkno praskne. After: Přiznání může pro cílovou skupinu docela dobře fungovat jako doplněk příjemného večera při sklence vína, většinu diváků však nenadchne.

Celkové hodnocení: 45 %

After: Přiznání (2020)

Hrají: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Dylan Sprouse, Charlie Weber, Candice King, Samuel Larsen, Louise Lombard, Dylan Arnold, Rob Estes, Khadijha Red Thunder, Shane Paul McGhie, Karimah Westbrook, Inanna Sarkis

Režie: Roger Kumble

Scénář: Anna Todd

Kamera: Larry Reibman

USA / 106 min / drama, romantický

Související

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

Více souvisejících

recenze filmy Kina drama film "After: Přiznání" Bontonfilm

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy