Tajemství staré bambitky se vrací. Bude dvojka

Tajemství staré bambitky je jednou z nejúspěšnějších českých pohádek posledního desetiletí. Premiéra se uskutečnila na obrazovkách České televize 25.prosince 2011 a tehdy ji vidělo přes dva miliony diváků. Takřka přesně po deseti letech se její volné pokračování vrátí. Tentokráte ovšem do kin. Režisér Ivo Macharáček začíná natáčet 8. dubna, premiéra Tajemství staré bambitky 2 je plánována na 9. prosince 2021.

Pohádka Tajemství staré bambitky se stala stálicí televizního programu, uvedena již byla 18x a každá její repríza se pohybuje kolem milionové sledovanosti. „Mám tu pohádku strašně rád a pro mě představuje hlavně harmonii, klid a naději. A to nejen tím, jaká je, ale i jak vznikala. Natáčení byla taková pohádka v pohádce. Byla tam sranda a zároveň se vždy udělal kus práce a s Ivem Macharáčkem se všechny napjaté situace zvládaly s klidem,“ vzpomíná Tomáš Klus, který si zahrál jednu z hlavních rolí.

„Myslím, že pohádka byla v klasickém českém pohádkovém střihu, je v ní humor, hezké písničky, je milá, s morálním poučením, které ale není nijak prvoplánové a vtíravé. To vše dohromady tvoří mix, po kterém vám zůstává hezký pocit,“ vidí důvody dlouhodobé obliby „Bambitky“ režisér Ivo Macharáček a dává si závazek: „Budeme se tentokrát snažit o to samé. Prostě, aby se u ní všichni bavili, měli na konci hezký pocit a věřili, že život opravdu může být lepší a záleží na každém z nás. Vím, jsem velký idealista :)))).“

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech…

Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily.

„Pokračování „Bambitky“ bude opět tou nejklasičtější pohádkou, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce, napětí a samozřejmě v ní bude opět řada krásných písniček, které tentokrát složil Václav Noid Bárta. Měla by to zároveň být "větší podívaná", oproti prvnímu dílu teď točíme pohádku pro filmové plátno. Pohádka bude mít mnohem větší výpravu s novými kostýmy, novými reáliemi na zámcích Jindřichův Hradec a Mníšek pod Brdy. A navíc jsme příběh obohatili o další postavy,“ vysvětluje Ivo Macharáček.

V pohádce Tajemství staré bambitky 2 se vrací tým z původního úspěšného příběhu. Režisér Ivo Macharáček a scenárista Evžen Gogela, ale také většina hereckého obsazení. „Herci s radostí přijali výzvu zúčastnit se druhého dílu. Myslím, že sami měli pocit, že udělali skvělou a smysluplnou práci a věří, že má smysl v tom pokračovat. Nové postavy pak byla radost obsazovat. Pohádky jsou i mezi herci velmi oblíbené a titul Tajemství staré bambitky také, proto si myslím, že jak Veronika Khek Kubařová, Markéta Plánková, tak i Václav Noid Bárta byli nabídkou potěšeni a na spolupráci se hned od první schůzky těšili. Mám z toho také velkou radost, protože pro mě je důležité, aby všichni, kdo se na filmu podílejí, dělali svoji práci s radostí a se stejným cílem - udělat hezkou, milou, klasickou pohádku. Film je prostě týmová práce,“ říká režisér Ivo Macharáček.

Svou roli si tedy zopakují Ondřej Vetchý jako Karaba, Tomáš Klus a Kamila Janovičová jako Jakub a Anička, tentokráte už v královských rolích, a Miroslav Vladyka s Jiřím Lábusem v postavách zlotřilých rádců Ference a Lorence. Znovu uvidíme i Petra Štěpánka jako kuchaře Frita nebo generála Otmara Brancuzského.

„Těším se na setkání s partou kolem původní Bambitky a slibuju, že si ty noční rozhovory tentokrát budu pamatovat, protože jsme o deset let moudřejší. A těším se dvojnásob, protože tentokráte se točí u nás, v Mníšku pod Brdy,“ říká Tomáš Klus.

Nové postavy vytvářejí Veronika Khek Kubařová jako královna Julie, Valentýna Bečková, která si zahraje malou princeznu Johanku, Markéta Plánková se objeví jako Juliina komorná Hermína. Novou posilou je také Václav Noid Bárta, který si nejen zahraje podkoního Václava, ale postará se také o hudbu a písničky. Ty už jsou hotové a natočené.

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 vzniká v produkci Roberta Plavce a Radovana Vašáka ve společnosti Fairytale Production s.r.o., v koprodukci s Českou televizí. „Tajemství staré bambitky patří k nejúspěšnějším a divácky nejoblíbenějším pohádkám České televize. Za uplynulých deset let byla vysílána na obrazovkách ČT osmnáctkrát, téměř vždy v hlavním vysílacím čase a pokaždé s výbornou sledovaností. Druhý díl využívá většinu postav známých z prvního dílu a představuje některé nové, věřím, že divácky velmi atraktivní figury. Pracuje s podobným typem humoru, ale neparazituje na úspěchu originálu. Snaží se ho inteligentně rozvíjet dál. Co se stane s mladým párem, když kouzlo zamilovanosti pomine? Co se stane s chlapem, který zůstane v chalupě sám? A obecně co dělat, když máte dojem, že se vám smůla lepí na paty? Byl bych moc rád, kdyby i druhý díl zůstal stejně chytrý a stejně hravý jako díl první,“ říká kreativní producent Jaroslav Sedláček.

Natáčení bude probíhat v dubnu a květnu v prostředí krásných zámků v Mníšku pod Brdy a Jindřichově Hradci, štáb se vrátí také na lokace ve skanzenech v Kouřimi a Přerově nad Labem, kde se točily některé scény původní pohádky. Do kin uvede distribuční společnost Bioscop.

Související

Tajemství staré bambitky 2

Tajemství staré bambitky 2 drtivě sbíralo diváky. Ale legendární Tři oříšky pro Popelku...

Nejsledovanějším televizním pořadem byla na Štědrý den pohádka České televize Tajemství staré bambitky 2. Vidělo ji téměř 2,5 milionu diváků starších 15 let. Je to 60 procent všech lidí, kteří měli po 19:00 zapnutou televizi. Sledovanost tak byla nepatrně nižší než u loňské premiérové pohádky Jak si nevzít princeznu. Vyplývá to z dat České televize, které dnes poskytla ČTK.

Více souvisejících

film Tajemství staré bambitky 2

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 28 minutami

před 45 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Bývalý prezident Donald Trump mluví s médii, když opouští soudní síň poté, co byli v jeho trestním procesu u Manhattanského trestního soudu v New Yorku v pátek 19. dubna 2024 vybráni poslední porotci.

Donald Trump otáčí: Přežití Ukrajiny je pro USA důležité

Donald Trump sdělil, že přežití Ukrajiny je pro USA důležité. Agentura  Reuters tuto změnu popisuje jako posun v tónu pár dní předtím, než budou republikáni hlasovat o balíčku pomoci ve výši 61 miliard dolarů ve Sněmovně reprezentantů USA. Informuje deník The Guardian.

před 2 hodinami

Zatímco ve světě si lidé masakr na náměstí Tchien-an-men připomínají, v Číně se ho komunisté snaží vymazat z lidské paměti.

35 let od protestů v Číně. Země tehdy byla v mnohém svobodnější než Československo, upozorňuje sinolog Klimeš

Smrt vysokého činitele a představitele reformního křídla komunistické strany Chu Jao-panga v dubnu 1989 se stala velkým impulzem pro protestní hnutí v Číně. Přestože jeho hlavní hybnou silou byli studenti, před jeho krvavým potlačením na náměstí Tchien-an-men o necelé dva měsíce později proniklo prakticky do všech společenských kruhů, konstatuje sinolog Ondřej Klimeš v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Pracovník Orientálního ústavu Akademie věd v té souvislosti poukazuje na to, že k protestům a nepokojům různé intenzity docházelo v Číně již dříve, jelikož osmdesátá léta byla dosud nejuvolněnějším obdobím v dosavadní historii vlády tamní komunistické strany. V kontextu současné politické situace v Číně je podle Klimeše například obtížně představitelné, že čínská společnost byla v této době spíše prozápadně naladěná a její část požadovala demokratizaci poměrů. 

před 3 hodinami

Předseda sněmovny Mike Johnson (R-La.) v Kapitolu USA poté, co sněmovna v pátek 19. dubna 2024 schválila pravidlo o balíčku zahraniční pomoci.

Jste Chamberlain nebo Churchill? Napětí v americkém Kongresu roste

Dnes, v sobotu čeká celý svět na to, jak američtí kongresmani rozhodnou o soudu Ukrajiny, a tím i celé Evropy při hlasování o pomoci napadené země před ruským agresorem. V americkém Kongresu atmosféra houstne, protože dnešní odpoledne amerického času se vše rozhodne.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Andrzej Duda

Polsko je připraveno hostit jaderné zbraně, varuje Duda Moskvu

Polský prezident Andrzej Duda deklaroval připravenost své země se podílet na programu NATO spočívajícím ve sdílení jaderných zbraní. Varšava o zařazení do programu požádala loni v červnu. Duda vysvětlil, že Polsko projevilo ochotu kvůli sílící hrozbě z Ruska. 

před 6 hodinami

Nigerijci při demonstraci v hlavním městě Niamey, kde požadují stažení amerického vojenského personálu (13. dubna).

USA stahují vojáky z Nigeru. Země směřuje k Rusku

Spojené státy v pátek informovaly vládu Nigeru, že souhlasí s její žádostí o stažení amerických jednotek ze západoafrické země, kde měly vybudovanou velkou základnu bezpilotních letadel, uvedl Washington Post.

před 6 hodinami

Ilustrační fotografie.

Kimova KLDR otestovala supervelkou hlavici. Testy zbraní pokračují

Severokorejský režim pokračuje v testování svých zbraní. Podle státních médií proběhly testy "supervelké" hlavice pro strategickou řízenou střelu a také nového typu protiletadlové střely. KLDR už v dubnu otestovala nadzvukovou raketu se středním až dlouhým doletem za přítomnosti vůdce Kim Čong-una. 

před 7 hodinami

Adolf Hitler, 1938

Netvora Adolfa Hitlera formovali i jeho rodiče. Narodil se jim před 135 lety

Když se dne 20. dubna 1889 narodil chlapec, který dostal jméno Adolf Hitler, jeho rodiče nemohli tehdy tušit, že přivedli na svět jednoho z největších diktátorů všech dob, který rozpoutá světovou válku a masové vraždění milionů nevinných lidí. Byli to však možná právě rodiče, kdo formoval pokřivenou osobnost Adolfa Hitlera.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Hamás, ilustrační fotografie.

Hamás zvažuje krok, který by dále ohrozil jednání s Izraelem

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.

před 9 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

EU chystá další sankce proti Rusku. Zaměří se na osoby, které obchází ty stávající

Evropská unie připravuje 14. balík sankcí vůči Rusku za jeho pokračující agresi proti Ukrajině. Informovala o tom v pátek agentura DPA s odvoláním na vysoce postaveného představitele EU.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy