Umřel herec Ned Beatty, známý z více než 150 filmů a seriálů

Ve věku 83 let o víkendu umřel americký herec Ned Beatty, jehož dlouhá a úspěšná kariéra zahrnuje působení po boku těch největších hollywoodských hvězd i nominaci na Oscara. Objevil se mimo jiné ve filmech o Supermanovi z přelomu 70. a 80. let a celkem si připsal přes 150 filmových a seriálových rolí, informovala agentura AP.

Beattyho kariéru v Hollywoodu odstartoval thriller Vysvobození z roku 1972, kde si zahrál s Jonem Voightem i Burtem Reynoldsem. V následujících letech se rodák z Kentucky objevil v některých z nejpopulárnějších snímků dané éry včetně dramatu Všichni prezidentovi muži a prvních dvou dílů supermanovské série s Christopherem Reevem v hlavní roli. Beatty v nich ztvárnil přihlouplého pomocníka padoucha Lexe Luthora.

Za výkon v kultovním satirickém dramatu Televizní společnost z roku 1976 si vysloužil svou jedinou nominaci na Oscara, a to v kategorii pro herce ve vedlejší roli. Mezi jeho poslední filmová angažmá patří historický snímek Soukromá válka pana Wilsona s Tomem Hanksem, svůj hlas pak propůjčil postavám animovaných filmů Rango a Toy Story 3: Příběh hraček. Beatty se objevil také v úspěšných seriálech včetně M*A*S*H nebo Zákon a pořádek.

Hercova manažerka Deborah Millerová sdělila AP, že Beatty zemřel přirozenou smrtí obklopen svými nejbližšími. Umělec měl osm dětí ze tří různých manželství.

Ned Beatty úmrtí

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 41 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy