Vyšehrad: Fylm vidělo během prvního víkendu více než 200 000 diváků

Po prodlouženém velikonočním víkendu hlásí tvůrci snímku Vyšehrad: Fylm rekordní čísla návštěvnosti! Vypadá to, že diváci opět začali chodit do kin. Během prvních dnů totiž vidělo tuto nekorektní komedii o nezkrotném fotbalistovi Lavim ve více než 210 kinech po celé republice více než 204 000 diváků.

Jedná se o ne úplně běžné číslo nejen po covidovém období. Z českých filmů nad hranici 100 tisíc za první víkend dosáhli od začátku pandemie jen snímky Zátopek (108 tisíc) v srpnu 2021 a Karel (105 tisíc) v říjnu 2021. Vyšehrad: Fylm se ale může poměřovat dokonce i se zahraničními tituly, kdy jen Spider-Man: Bez domova dosáhl v prosinci 2021 na necelých 180 tisíc během prvního víkendu. Všechny ostatní snímky od nového Jamese Bonda až po Venoma 2 zůstávají daleko za tímto číslem.

Před koronou dosáhly z českých filmů podobných čísel za první víkend během posledních let jen filmy Anděl páně 2 (188 tisíc) a Ženy v běhu (177 tisíc), oba v roce 2019. Do dnešního dne tyto snímky vidělo v kinech 1,2 a 1,5 milionu diváků. Došlápne si žánrově naprosto odlišný Vyšehrad v této kultuře ne příliš nakloněné době na podobnou návštěvnost?

Komedie Vyšehrad: Fylm navazuje na velmi oblíbený, ale dost nekorektní internetový seriál z roku 2016, takže určitou diváckou základnu už měl vytvořenou. Na sociálních sítích, filmových portálech, ale i u většiny kritiků má však i filmové zpracování velmi pozitivní ohlasy a diváci sami hlásí, že na snímek vyrážejí opakovaně. Bude Vyšehrad konečně tím filmem, který znovu přivede diváky do kinosálů?

Vyšehrad: Fylm vznikl v produkci Gangbang production, představuje v hlavní roli Jakuba Štáfka jako problematického fotbalistu Laviho a byl natočen v roce 2020. Kvůli pandemii vstoupil do českých kin až 14. dubna 2022, kam jej uvedla distribuční společnost Bioscop. Na Slovensku bude mít film premiéru 19. května 2022.

A o čem skutečně je?

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal“ zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy… Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky… Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho průšvihu do druhého!

Související

film Vyšehrad: Fylm

RECENZE: Lavi se vrací ve snímku Vyšehrad: Fylm, který uzavírá úspěšný seriál

Fenomén, který si satiricky střílí z prostředí fotbalu, začal v roce 2016. Celkem se diváci dočkali deseti dílů, ale nutno podotknout, že ve druhé polovině šla kvalita hodně rychle dolů. Hulvátské blbnutí se totiž rychle okouká, jestliže nejste dost kreativní. Na pokračování jsme si tedy museli počkat a je otázkou, jestli se čekání vyplatilo.

Více souvisejících

film Vyšehrad: Fylm

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 31 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

Ukrajinské tajné služby přiznaly atentáty na spolupracovníky Kremlu zodpovědné za válečné zločiny

Ukrajinské tajné služby vykonávají atentáty na lidi zodpovědné za válečné zločiny a útoky proti ukrajinským občanům. V rozhovoru pro soukromou ukrajinskou televizní stanici ICTV to řekl šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) Vasyl Maluk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy