Will Smith nesmí kvůli facce 10 let na Oscary, rozhodla akademie

Herec Will Smith nesmí deset let na udílení Oscarů ani jiné akce americké filmové akademie. Takový trest vzešel z dnešní schůze rady guvernérů akademie poté, co dal Smith při letošním předávání Oscarů facku moderátorovi Chrisi Rockovi. Informovaly o tom světové zpravodajské agentury. Akademie v prohlášení označila Smithovo chování za nepřijatelné a škodlivé.

Herec sám v omluvě publikované den po incidentu hovořil o neomluvitelném a nepřijatelném chování a později uvedl, že přijme jakýkoli trest, o němž organizátoři Oscarů rozhodnou. Podle agentury AP jeho zástupci ihned nereagovali na e-mail se žádostí o komentář k dnešnímu oznámení.

Smith komika Rocka fyzicky i slovně napadl kvůli vtipu o vzhledu jeho manželky Jady Pinkettové-Smithové, která trpí alopecií a má vyholenou hlavu. Když Rock zažertoval, že se těší na její roli v pokračování filmu G. I. Jane, kde měla hlavní postava ztvárněná Demi Mooreovou rovněž velmi krátký sestřih, Smith vstal ze svého místa a v přímém přenosu šel moderátora udeřit do obličeje. Pak na něj již z publika dvakrát zařval "neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!".

Už několik dní před dnešním jednáním vedení filmové akademie Smith sám rezignoval na své členství. Uvedl při tom, že zradil důvěru instituce. Ta mu 27. března za ztvárnění otce tenisových sester Williamsových udělila cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli.

Související

Will Smith na pódiu udeřil moderátora Oscarů

Will Smith během udílení Oscarů udeřil moderátora

Při předávání filmových cen Oscar americký herec Will Smith, který získal cenu pro nejlepšího herce, vstal ze svého místa v sále a na pódiu udeřil do tváře moderátora a komika Chrise Rocka. Reagoval tak na vtip o oholené hlavě své manželky Jady Pinkettové-Smithové, která je nemocná. Za své jednání se později opakovaně omluvil. Pořadatel Oscarů na twitteru napsal, že "neschvaluje jakoukoliv formu násilí".

Více souvisejících

Will Smith (herec) Ceny Oscar

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 24 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy