Zemřel americký herec Yaphet Kotto, hrál v bondovce či ve Vetřelci

Ve věku 81 let zemřel americký herec s kamerunskými kořeny Yaphet Kotto, známý z Vetřelce či bondovky Žít a nechat zemřít. Často hrál také v televizních projektech, dokonce byl nominován na jednu z prestižních cen.

Informaci o úmrtí Kotta potvrdil magazínu Variety jeho agent Ryan Goldhar, příčina smrti není známa. Už v pondělí večer se s manželem prostřednictvím sociální sítě Facebook rozloučila jeho manželka Tessie Sinahonová.

Amerického herce proslavily především dvě role, které jsou dobře známé i českým divákům. V roce 1973 se objevil v bondovce Žít a nechat zemřít s Rogerem Moorem v hlavní roli. Kotto ztvárnil hlavního padoucha, kterým byl Mr. Big.

O šest let později si pak harlemský rodák zahrál v kultovním sci-fi hororu režiséra Ridleyho Scotta Vetřelec, kde se v roli Parkera stal jednou z obětí vetřelce.

Kotto byl v USA také hojně obsazovaným televizním hercem. V 70. letech si dokonce za jeden ze snímků pro televizi vysloužil nominaci na Emmy. V 90. letech pak zářil v seriálu Zločin v ulicích.

Yaphet Kotto úmrtí

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 22 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 35 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Deset tisíc vojáků NATO v Polsku. Aliance své členy bránit bude, vzkázal Rusku Stoltenberg

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Uvedla to agentura PAP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy