Zemřel Joel Schumacher, režíroval batmanovské snímky

Ve věku 80 let dnes v New Yorku zemřel americký scénárista, režisér a producent Joel Schumacher, kterého proslavil film Volný pád a který je známý mimo jiné i díky snímkům o Batmanovi. Po roce léčby podlehl rakovině, uvedla agentura AP s odvoláním na Schumacherova mediálního zástupce.

Schumacher se narodil v roce 1939 v New Yorku. Původně se chtěl stát módním návrhářem, vystudoval proto prestižní Parsonovu školu designu a Institut módních technologií (FIT) a u filmu začal jako kostymér. Oděvy navrhoval i pro snímky Woodyho Allena.

Jako režisér na sebe Schumacher poprvé výrazněji upozornil snímkem Hráči se smrtí z roku 1990 o experimentování s klinickou smrtí, ve kterém si zahráli v té době ještě málo známí Kiefer Sutherland, Julia Robertsová a Kevin Bacon. O tři roky později natočil psychologické drama Volný pád s Michaelem Douglasem v hlavní roli muže, který se v psychickém zkratu rozhodne pomstít celému světu. Za nepříliš úspěšné jsou označovány dvě Schumacherovy adaptace slavného komiksu Batman: Batman navždy (1995) s Val Kilmerem v roli Batmana a také Batman a Robin (1997) s Georgem Clooneym.

Schumacherem zfilmovaný muzikál Andrewa Lloyda Webbera Fantom opery z roku 2004 získal tři nominace na Zlaté glóby a Schumacher se také podílel společně s dalšími režiséry na ceněném seriálu Dům z karet. Jeho posledním filmem je Teror (2011) s Nicolasem Cagem a Nicole Kidmanovou v hlavních rolích.

Joel Schumacher úmrtí Batman

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy