Zemřela oscarová herečka Cloris Leachmanová

Ve věku 94 let zemřela ve středu americká herečka Cloris Leachmanová, držitelka Oscara za výkon ve filmu Poslední představení (1971) a osmi televizních cen Emmy. Informovala o tom agentura Reuters.

Leachmanová se filmování začala věnovat na přelomu 40. a 50. let a první role dostávala v televizních seriálech, díky nimž získala popularitu. Za svoje výkony v seriálech Phyllis či Mary Taylor Moore si připsala mnoho nominací na ceny Emmy, které v letech 1974 a 1975 proměnila. V roce 1972 pak dostala Oscara jako představitelka vedlejší role ve filmu Petera Bogdanoviche Poslední představení.

Dlouhodobě spolupracovala s režisérem Melem Brooksem, objevila se například v jeho komediích Mladý Frankenstein (1974) či Závrať naruby (1977). Pravidelně filmovala až do pozdního věku, v 82 letech vystupovala jako soutěžící v americké reality show Dancing with Stars, která je v české verzi známá jako Stardance. Dva filmy, které natočila v letech 2019 a 2020, teprve čekají na premiéru.

Cloris Leachmanová úmrtí

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 34 minutami

před 39 minutami

Aktualizováno před 48 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zajistí svou bezpečnost, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, varuje Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy