Hudba

Související články:

Jaga Jazzist

Letošní JazzFestBrno zakončí koncerty norských Jaga Jazzist a trumpetisty Ibrahima Maaloufa

Letošní ročník festivalu JazzFestBrno zakončí dva koncerty: v rámci off-programové série Tension přijede 22. listopadu v brněnské premiéře do klubu Fléda norská osmičlenná nu-jazzová kapela Jaga Jazzist. Hvězda labelu Ninja Tune je proslulá svými velmi energickými koncerty, které spojují jazz s elektronikou, experimentálním rockem i avantgardou. Po jejich vystoupení v Brně bude navíc následovat after party s Aid Kidem a jeho DJ setem. 5. prosince se pak téměř po deseti letech do brněnského Sono Centra vrátí francouzský trumpetista s libanonskými kořeny Ibrahim Maalouf, tentokrát s programem Trumpets of Michel Ange, jehož název odkazuje na italského génia Michelangela. 
Searching for Home

Jak zní jazz 21. století? Už ve středu se v klubu Jazz Dock odehraje finále soutěže Jazzfruit

Finále čtrnáctého ročníku soutěže Jazzfruit pro mladé jazzové i jazzem inspirované kapely ze střední Evropy se uskuteční již tuto středu 27. září v klubu Jazz Dock od 19.00 hodin. Vítězem letošního ročníku se může stát německá formace Searching for Home, polská skupina Ninja Episkopat nebo ostravská písničkářka Nika, která je zároveň vítězkou v kategorii Junior. O prvenství rozhodne nejen odborná porota, ale i samotní návštěvníci koncertu. Finálový koncert v Jazz Docku zakončí výherce minulého ročníku, polské Marcin Pater Trio.
Ondřej Pivec

Podzimní JazzFestBrno láká na křest nové desky Ondřeje Pivce i Dana Bártu s předním americkým big bandem

Podzimní část celoročního festivalu JazzFestBrno odstartuje 3. října v brněnském Divadle Husa na provázku hammondkář, skladatel, producent a držitel Grammy Ondřej Pivec s novým koncertním projektem nazvaným Greatest Hits 4000. Během večera také pokřtí nové stejnojmenné album, které z popudu festivalu vzniklo jako živý záznam pro Českou televizi v době coronavirové pandemie. 
Anna Nětrebková, ruská operní pěvkyně, autor: Manfred Werner

Ruská operní zpěvačka Anna Nětrebková v Praze nevystoupí

Ruská operní zpěvačka Anna Nětrebková nebude v říjnu vystupovat v pražském Obecním domě. Dnes to uvedli na tiskové konferenci zástupci vedení domu a agentury Nachtigall Artists Management, která měla koncert organizovat. Vystoupení Nětrebkové, která se nachází na ukrajinském sankčním seznamu, se stalo kontroverzním tématem, na které zareagovali také zástupci pražské koalice.
skupina Eagles

Zemřel zakladatel kapely Eagles, baskytarista Randy Meisner

Ve věku 77 let zemřel zpěvák a baskytarista Randy Meisner, jeden ze zakladatelů legendární americké kapely Eagles. K úmrtí došlo v noci ze středy na čtvrtek v Los Angeles kvůli komplikacím spojeným s chronickým plicním onemocněním (CHOPN). Tuto smutnou událost potvrdil server New York Post s odkazem na prohlášení samotných Eagles.
Rammstein

"Žádný Rammstein v Berlíně" - 300 lidí žádalo zrušení koncertu

Před prvním ze tří berlínských koncertů skupiny Rammstein dnes v německé metropoli lidé protestovali kvůli obvinění zpěváka Tilla Lindemanna ze sexuálního obtěžování. Před olympijským stadionem se podle policie sešlo asi 300 demonstrantů, kteří žádali zrušení koncertu, napsala agentura DPA.
Depeche Mode ve studiu.

Depeche Mode oznámili další dva koncerty v Česku

Legendární anglická kapela Depeche Mode se také v příštím roce vrátí do České republiky. V pondělí oznámila další šňůru v rámci turné Memento Mori, která odstartuje v lednu. Pražské zastávky připadají na konec února. "Depešáci" u nás vystoupí i tento měsíc.
Ewa Farna v Karlových Varech

Ewa Farna tohoto ve Varech strašně lituje

Zpěvačka Ewa Farna, která ve čtvrtek večer vystoupila v hudebním programu filmového festivalu v Karlových Varech, si festivalové atmosféry příliš neužila. Přestože patří k milovnicím filmů, musela hned po koncertu z pracovních důvodů odjet do Prahy. Stihla tak během několikahodinového pobytu jenom vystoupení a několik rozhovorů pro média.
Chinaski na Votvíráku

Chinaski na festivalu Votvírák zahráli hity i písně z nové desky Frihet

K vrcholům druhého dne festivalu Votvírák, který přilákal na letiště Boží dar v Milovicích na Nymbursku přes 20.000 lidí, patřil koncert kapely Chinaski. Skupina na úvod nabídla své starší hity jako Potkal jsem tě po letech nebo Každý ráno. Uvedla i skladby Mám chuť zlobit, Měl bych si boty zout a Panáček s panenkou ze svého aktuálního alba Frihet. Vystoupení pak zakončila písní Punčocháče z roku 1995, kdy velká část jejích nadšených příznivců tančících a zpívajících pod pódiem ještě nebyla na světě.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy