Hudba

Související články:

D. H. Peligro

Zemřel bubeník Dead Kennedys či Red Hot Chili Peppers D. H. Peligro

Zemřel bubeník americké punkové kapely Dead Kennedys D. H. Peligro (vlastním jménem Darren Henley). Americká média o tom dnes informují s odvoláním na prohlášení kapely. Hudebník zemřel v pátek na následky úrazu hlavy po nešťastném pádu z výšky. D. H. Peligro byl od roku 1978 pilířem hudební scény v Los Angeles a San Francisku, napsal web stanice CNN. V roce 1988 krátce hrál i s kapelou Red Hot Chili Peppers.
Jerry Lee Lewis

V 87 letech zemřela rokenrolová legenda Jerry Lee Lewis

V 87 letech zemřela legenda amerického rokenrolu, slavný pianista a zpěvák Jerry Lee Lewis. Je považován za posledního z generace slavných amerických rokenrolových hudebníků a řadí se po boku velikánů jako byli Elvis Presley nebo Chuck Berry.
Hana Zagorová

S Hanou Zagorovou se přišli v Praze rozloučit zástupci všech generací

Před Divadlem Kalich, kde se dnes koná oficiální rozloučení se zpěvačkou Hanou Zagorovou, se již hodinu před jeho otevřením v Jungmannově ulici vytvořila dlouhá fronta jejích příznivců. Se zpěvačkou, která zemřela v pátek 26. srpna, se přišli rozloučit lidé všech generací, mnozí mají v rukách květiny.
Hana Zagorová

V Praze se pozvaní hosté rozloučili se zpěvačkou Hanou Zagorovou

Umělečtí kolegové, přátelé a další pozvaní hosté se dnes v kostele sv. Tomáše v Praze na Malé Straně rozloučili se zpěvačkou Hanou Zagorovou, která zemřela ve věku 75 let minulý pátek. Zádušní mše se na přání zesnulé konala jen pro uzavřený okruh lidí. Veřejnost se bude moci s populární zpěvačkou, jejíž kariéra protnula několik desetiletí, rozloučit ve středu v pražském Divadle Kalich.
Hana Zagorová

Zemřela Hana Zagorová, měla 75 let

Ve věku 75 let zemřela zpěvačka Hana Zagorová. O úmrtí devítinásobné držitelky ocenění Zlatý slavík informovala televize CNN Prima News. Informaci o jejím úmrtí televizi sdělil zpěvaččin manažer Luboš Kříž. Serveru Extra.cz úmrtí potvrdil její manžel Štefan Margita.
Skupina KISS

V pražské O2 areně se Kiss naposledy loučili s fanoušky

V zaplněné pražské O2 areně se dnes s fanoušky, kterých se podle pořadatelů sešlo přibližně 15.000, loučila legenda světového glam rocku Kiss. Muzikanti proslulí pomalovanými obličeji, divokými kostýmy a dalšími výstřelky zahráli během svého údajně posledního turné End of the Road (Konec cesty). Čtveřice převlečená za démona, hvězdného chlapce, mimozemšťana a kočku na závěr vystoupení nabídla hit Rock and Roll All Nite a návštěvníci koncertu se rozcházeli za tónů reprodukované písně God Gave Rock 'n' Roll to You II.
Hudební festival Colours of Ostrava

Program prvního dne Colours of Ostrava vyvrcholil koncertem Twenty One Pilots

Program prvního dne festivalu Colours of Ostrava dnes vyvrcholil dva roky očekávaným koncertem americké kapely Twenty One Pilots. Sledovalo jej na 40.000 návštěvníků. Jde ale jen o odhad, pořadatelé už několik let přesná čísla návštěvnosti neuvádějí. Festival v Dolních Vítkovicích do soboty nabídne vystoupení umělců z 32 zemí světa. V dalších dnech se představí i kapela The Killers, zpěvačka LP či producent a DJ Martin Garrix.
Police Symphony Orchestra

Mejdan Na Výstavišti s Police Symphony Orchestra rozpumpuje krev v žilách

Výstaviště Praha a Křižíkova fontána uvítají 17.7. 2022 domácí uskupení se zahraničním přesahem Police Symphony Orchestra, kteří spojují šedesát hudebníků a padesát zpěváků z celých východních Čech. V ojedinělých prostorách Křižíkovy fontány se představí originální hudební těleso z Police nad Metují v čele s kmenovými pěveckými sólisty Karolínou Soukupovou, Vendulou Příhodovou a Janem Sklenářem také se svými hosty – zpěvačkou Barborou Polákovou, dechovým showbandem Brass Avenue, Janem Maxiánem nebo Jakubem Tenglerem a Michalem Šupákem z Noisy Pots. Večírek odstartuje v 19.30hod., o hodinu později pódium na fontáně opanují samotní Police Symphony Orchestra, které doplní ve světové premiéře i vlastní smíšený pěvecký sbor.
Nick Cave

Tisíce fanoušků přivítaly Nicka Cavea na koncertu pod širým nebem

Po třech desítkách let od prvních koncertů v klubech a menších koncertních sálech v Praze vystoupil dnes večer na více než dvouhodinovém open air koncertě festivalu Metronome Prague australský zpěvák a muzikant Nick Cave. Patřilo mu hlavní pódium festivalu, který dnes začal na Výstavišti v Holešovicích po několikerém odložení způsobeném pandemií.
skupina Foster the People

Startuje festival Rock for People 2022, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí

V prostorách letiště v Hradci Králové dnes začíná festival Rock for People. Na akci, která potrvá do 18. června, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí. Z prodeje již zmizely čtyřdenní vstupenky a jedinou možností, jak se festivalu zúčastnit, je nyní zakoupení posledních jednodenních. Podle organizátorů festivalu je letošní 26. ročník zlomový, rozpočet akce poprvé překročil 100 milionů korun.
Richard Bona vystoupil v rámci JazzFestu Brno.

Richard Bona zahrál na JazzFestu, brněnské publikum nadchnul

Hlavní část festivalu JazzFestBrno se blíží do finále. Předposlední předprázdninový koncert měl na svědomí kamerunský basista a zpěvák Richard Bona. Muž přezdívaný „africký Sting“ se představil v neděli 12. června v Sono Centru v novém hudebním projektu společně s českým Jazz Dock Orchestra.
Eric Clapton na pražském koncertě

RECENZE: I když nebyl vidět, slyšet byl skvěle. Eric Clapton si podmanil Prahu

Po dlouhých devíti letech podpořených opakovaným odsunem koncertu kvůli epidemii koronaviru do Prahy zavítala živoucí rocková legenda Eric Clapton. Navzdory rozlehlosti O2 arény vytvořil komorní atmosféru, v níž sice předvedl své nejlepší hity, ale bohužel nic víc. Ukázalo se však, že Clapton je jedním z mála, kdo si to může dovolit, aniž by to celému večeru ubralo na kráse.
Eric Clapton

Eric Clapton dnes v pražské O2 areně zahrál své nejslavnější hity

Britský kytarista, zpěvák a hudební skladatel Eric Clapton dnes v zaplněné O2 areně v Praze nabídl výběr skladeb pokrývající více než šest dekád jeho hudební kariéry. Kromě slavných sólových písní, jako je balada Tears in Heaven, zahrál i starší hity, které vznikly se skupinami Cream nebo Derek and the Dominos. Pražský koncert byl součástí hudebníkova evropského turné a konal se po dvou letech odkladů, způsobených pandemií koronaviru.
Špička ukrajinské scény vystoupí na Výstavišti den před vypuknutím Metronome Prague

Metronome Prague: Den před vypuknutím hlavní části festivalu vystoupí špička ukrajinské scény

To, že organizátorům festivalu Metronome Prague není dlouhodobě lhostejná světová politická a sociální situace je věc známá a doložitelná mnoha činy z minulosti. Je tedy logické, že probíhající útočná válka Ruska proti Ukrajině, odehrávající se jen pár set kilometrů od českých hranic, je přesně tou událostí, k níž se Metronome Prague chce rezolutně vyjádřit.
Festival JazzFest Brno

EuroZprávy.cz jsou hlavní internetový mediální partner JazzFestBrno

Po dvouletém boji s pandemií koronaviru se situace začala postupně vracet do starých kolejí. Pro fanoušky kultury se tak opět otevřela kina, divadla či kluby nebo koncertní sály. Právě poslední zmiňované pak bezesporu přivítají milovníci dobré hudby, kteří mohou navštívit například mezinárodní jazzový festival JazzFestBrno, jehož mediálním partnerem je zpravodajský server EuroZprávy.cz.
Rammstein se vrací do Prahy (foto: Bryan Adams)

Kapela Rammstein rozzářila Letňany ohni a rozbouřila desítky tisíc fanoušků

Německá metalová kapela Rammstein dnes na letišti v pražských Letňanech rozbouřila svou hlasitou show plnou pyrotechnických a světelných efektů desítky tisíc fanoušků. Skupina v čele s hlavním autorem textů, zpěvákem Tillem Lindemannem, synem básníka a spisovatele Wernera Lindemanna, zahájila dvouhodinový koncert reprodukovanou Hudbou ke královskému ohňostroji Georga Friedricha Händela. Na ni navázala skladbou Armee der Tristen ze svého nového alba Zeit.

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy