Čechomor a Kandráčovci v unikátním spojení: Singl s klipem vychází, turné je za rohem

Skupina Čechomor navázala na příjemnou spolupráci se slovenskými Kandráčovci a nahrála s nimi píseň Byla vojna. Singl vychází právě dnes a doprovází jej klip. Obojí pak předznamenává společné turné obou hudebních seskupení.

Čechomor i Kandráčovci staví na folkloru. Mají na něj ale trochu jiný pohled, a právě tento fakt je vzájemně obohacuje a skýtá atraktivní možnosti. Tak vznikla první společná nahrávka: „Skladbu Byla vojna jsme natočili už dříve, ale napadlo nás, že bychom ji s Kandráčovci mohli vzkřísit. Oni dodali kus svého umu, takže má i česko-slovenský text, a v novém kabátu je zase jiná a dokonalá,“ říká zpěvák a houslista Karel Holas.

Singl doprovází klip, který vznikl ze záznamu společného vystoupení na podporu Ukrajiny. Mimořádnost koncertu podtrhla skutečnost, že se odehrával na dvou místech současně: „Hráli jsme spolu přes hudební most a s výsledkem jsme byli spokojení. Vybralo se přes 12,5 milionu korun,“ upřesňuje zpěvák a kytarista František Černý.

Singl a klip jsou ochutnávkou společného turné chystaného na červen: „Kromě aktuálního singlu zahrajeme mnoho dalších společných písní. Po našem prvním soustředění, které proběhlo v březnu v Praze, je jasné, že tato spolupráce bude velkolepá,“ přibližuje koncertní podobu Karel Holas a dodává: „Diváci neuvidí dvě samostatná představení, ale kapely se v průběhu večera několikrát propojí v jeden celek a budou hrát bez přestávky 3 hodiny. Připojí se samozřejmě i Martina Pártlová a vystoupí ještě náš občasný host Voxel.“

Související

Více souvisejících

čechomor

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 8 hodinami

včera

Netanjahu vysvětlil, proč po rozhodnutí RB OSN zrušil návštěvu USA

Cílem zrušení návštěvy izraelské delegace ve Washingtonu bylo vyslat vzkaz Hamásu, prohlásil ve středu izraelský premiér Benjamin Netanjahu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy