Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. 3. 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.

Projekt vznikl v roce 2013 pro vystoupení Juraje Líšky v rámci festivalu Pohoda. Postupně se rozrůstal o zpěvačku Noru Ibsenovou a další hudebníky až do současné podoby. Hned debutová deska Rieka (2014) přinesla nevídaný ohlas a ovládla Radio_Head Awards – získala cenu za album, singl, debut i elektronickou nahrávku. Následovala účast na prestižním showcasu Eurosonic Nordeslaag nebo support na slovenském vystoupení producenta Bonobo.

Na albech Fallgrapp se velmi často objevují i další osobnosti slovenské hudební scény – tvořili s umělci jako Vec, Jimmy Pé nebo Juraj Benetin (Korben Dallas). Track Keď padal sneh, výsledek spolupráce s producentem The Curly Simon, vynesl kapele další ocenění za nejlepší skladbu. Skupina si zakládá na slovenských textech a mimořádný důraz klade i na barevně působivé, někdy až surreální vizuály. Z poslední desky se klipu dočkala jak titulní píseň Ostrov, tak právě Keď padal sneh, která doteď zaznamenala na službě YouTube už více než čtvrt milionu shlédnutí.

Související

Fallgrapp (foto: Katarína Bell)

V Brně se spojí energie Fallgrapp s poezií Himalayan Dalai Lama

Brno - Po roce od vydání úspěšného alba V hmle se osmičlenný ansámbl Fallgrapp v čele s Jurešem Líškou vrací do Brna se dvěma nominacemi na cenu Radio_Head Awards. Soubor nedávno vydal klip k úvodní skladbě alba Ougadougo v upravené podobě tak, jak ji hraje na koncertech. Ten brněnský uvedou zvukoví básníci Himalayan Dalai Lama v živé premiéře novinek z připravované desky Orange Coloured Rose Leaves.
Fallgrapp (foto: Katarína Bell)

Fléda chystá večer v duchu slovenského ambientu

Brno – Hudební klub Fléda chystá na květen večer v duchu slovenské ambientní hudby. Koncertní verzi nového alba zde představí slovenská skupina Fallgrapp v osmičlenné sestavě s houslovým triem a bicími. Na ně naváže dvojice Himalayan Dalai Lama se skladbami z aktuálního EP Space a desky Lama a večer zakončí slovenský producent Fvlcrvm.

Více souvisejících

skupina Fallgrapp Fléda Brno

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy