Kdo letos vystoupí na Colours of Ostrava? Zveřejněna další zvučná jména

Do industriálního areálu Dolních Vítkovic na festival Colours of Ostrava, který se koná od 15. do 18. července, dorazí americká rocková skupina The Killers. K dalším nově potvrzeným jménům 19. ročníku patří osobnost současné elektronické hudby Martin Garrix nebo japonská jazzová klavíristka Hiromi. Mezi prvními oznámenými hosty fóra Meltingpot jsou odborníci na Čínu, autor světového bestselleru Dalajlamova kočka David Michie a spisovatel Robert Fulghum.

Na letošním ročníku vystoupí přes 120 zahraničních a domácích kapel všech žánrů. Novináře o tom dnes informovala ředitelka festivalu Zlata Holušová.

"Letošní nabídka je neobyčejně pestrá - od rockové legendy, přes velkou taneční hvězdu, široké zastoupení současné africké hudby až po energický funky a soul," uvedla Holušová.

Rocková kapela The Killers za svoji kariéru prodala přes 28 milionů alb a získala mnoho hudebních nominací či ocenění včetně Q Awards, Brit Awards či Grammy. Jejich koncerty vyprodávají stadiony a největší festivaly po celém světě.

K už dříve zveřejněným účastníkům Colours of Ostrava, mezi které patří kapely Twenty One Pilots a The Lumineers či zpěvačka LP, přibyla britská elektro-punková dvojice Sleaford Mods, osmdesátiletá brazilská zpěvačka Dona Onete, Dubioza Kolektiv z Bosny a Hercegoviny nebo americká blues-rocková dvojice sester Larkin Poe.

Zástupce české scény pořadatelé festivalu oznámí později. "Už teď bych upozornila na exkluzivní koncert Vládi Mišíka, který se v Gongu představí se svým posledním projektem. A myslím, že v noci fanoušky potěší jedna z našich nejúspěšnějších kapel Chinaski," řekla ČTK Holušová. Více informací k programu se nachází na www.colours.cz.

Po boku Colours of Ostrava se uskuteční již 5. ročník mezinárodního fóra Meltingpot. Celkově se v areálu Dolních Vítkovice uskuteční přes 450 programových bodů na 24 venkovních i krytých scénách. Diskusní fórum nabídne pestrou škálu témat. "Od aktuálních společenských a politických otázek přes oblast lidských práv, médií a dezinformací, digitalizaci a humanismus, příležitosti a hrozby kyberprostoru, až po vědu, vzdělávání, literaturu, hudbu, zdraví, životní styl, cestování a osobní rozvoj," sdělila Holušová.

O Číně jako současnému tématu budou diskutovat americký bezpečnostní analytik, specialista na čínskou politiku a armádu Peter Mattis nebo někdejší korespondentka z Číny, politoložka a novinářka Didi Kirsten Tatlowová. Na lidská práva, média a medializaci globálních politických problémů se specializuje mezinárodní korespondentka CNN Arwa Damonová, oceňovaná za četné reportáže z ozbrojených konfliktů.

Z Austrálie do Ostravy zamíří spisovatel a průvodce meditací David Michie, autor světového bestselleru Dalajlamova kočka. Mezi další letošní řečníky ze světa literatury patří nositel Řádu britského impéria, básník, dramatik, spisovatel a performer Lemn Sissay nebo českému publiku dobře známý americký spisovatel Robert Fulghum. Více informací o fóru Meltingpot se nachází na meltingpotforum.com.

Počty návštěvníků Colours of Ostrava pořadatelé už několik let neposkytují. Odhady se pohybují kolem 40.000 lidí.

Související

Jaroslav Dušek Glosa

Události Petra Nutila: Jaroslav „Rakovina“ Dušek, podvody Penamu a Barbenheimer

Internet je podivuhodné místo. Lidé si od něj slibovali apriori snadno dostupné veškeré vědění lidstva a rychlou výměnu informací, ukázalo se však, že je to jen zatím nejefektivnější platforma, kde lze zabíjet čas, či hádat se a bojovat o virtuální fusekli. Stal se místem, jež nejen kvůli algoritmům, ale hlavně lidské povaze nade vše miluje konflikt, lži, polopravdy a stupidní obsah. Uplynulý týden je toho zářným příkladem. 
Hudební festival Colours of Ostrava

Program prvního dne Colours of Ostrava vyvrcholil koncertem Twenty One Pilots

Program prvního dne festivalu Colours of Ostrava dnes vyvrcholil dva roky očekávaným koncertem americké kapely Twenty One Pilots. Sledovalo jej na 40.000 návštěvníků. Jde ale jen o odhad, pořadatelé už několik let přesná čísla návštěvnosti neuvádějí. Festival v Dolních Vítkovicích do soboty nabídne vystoupení umělců z 32 zemí světa. V dalších dnech se představí i kapela The Killers, zpěvačka LP či producent a DJ Martin Garrix.

Více souvisejících

Colours of Ostrava skupina The Killers Robert Fulghum kultura Hudba

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy