Koronavirus silně rezonuje v nových videoklipech. Který se vám líbí nejvíc?

Hudební klipy, které v poslední době představují zástupci populární hudby, jsou ovlivněny koronavirovou pandemií.

Nový singl kapely Dalekko s názvem Změníš svět je předzvěstí chystaného EP, které plánují na podzim 2020. Autorem klipu je Petr Adamec tvořící pod pseudonymem Moonspotter. Spoluprací s tímto režisérem a výtvarníkem skupina navazuje na úspěšný klip k písni Vlákna z posledního alba Hudba budoucnosti.

"Písnička Změníš svět je o netrpělivém vyhlížení jara na konci února, a změny, kterou snad jaro s sebou přinese. Jenže v tom očekávání změny jsme se v mezičase octli úplně všichni a úplně jinak, než jsme si dovedli představit," uvedl autor textu, spoluautor hudby a producent Džian Baban.

Rytmická novinka Hrajte trúbky od Vidieku přináší spojení slovenské kapely s hvězdami world music Bobanem a Markem Markovičovými. Vzhledem k opatřením proti šíření viru se neuskutečnilo společné nahrávání. Boban na písni pracoval ze svého rodného města Vladičin Hanu na jihu Srbska a Marko z Bělehradu. "Naschvál jsme tomu viru ukázali, že hudba je silnější a musí nás bavit i teď. Prostě jako by se nic nedělo," prohlásil zpěvák Jano Kuric.

Slovenský rapper Kali v době, kdy měl být podle původních plánů na turné, vydává singl a klip Baví nás, který se u posluchačů snaží navodit pohodovou náladu. Text singlu má jasné poselství - měli bychom si uvědomit, jak málo stačí k tomu, abychom si užívali života. Nepotřebujeme sledovat čísla na sociálních sítích, mít balíky peněz, nosit drahé oblečení, nebo zahánět chmury alkoholem. Všichni si v této době uvědomujeme, jak málo nám stačí k tomu být šťastní a bez kterých věcí se celkem jednoduše zvládneme obejít, uvádějí autoři.

Píseň Kvůli tobě je z debutového alba Kruhy, které zpěvačka Ivana Korolová vydala na konci loňského roku. Autorkou textu je herečka Marika Šoposká, hudbu složil producent Armin Effenberger. "Na začátku vyhlášení karantény vznikl nápad oslovit moje kámoše a fanoušky, aby doma natočili cokoliv, co je napadne v souvislosti s písní Kvůli tobě. Mohli točit něco, co se pojí přímo s textem, nebo cokoliv, co pro ně toto spojení znamená. Než se videa nasbírala a vše se dalo do kupy ve střižně, chvíli to trvalo," popsala vznik klipu Korolová.

Motivační píseň Jako by byl náš poslední napsal zpěvák Pavel Callta před několika měsíci a ke spolupráci oslovil zpěvačku a herečku Evu Burešovou. Videoklip stihli natočit ještě před karanténou, původně měl vyjít na začátku léta, ale vzhledem k okolnostem se oba umělci dohodli, že ho zveřejní již nyní.

"Cítím, že mým posláním je inspirovat lidi. Jestli motivačními songy nebo zamilovanými songy, to je vlastně jedno, hlavní je, že si v tom najde každý to svoje, tak snad to bude i v případě této skladby," podotkl Callta.

Zpěvačka Anna K. v době koronavirové krize pro své fanoušky natočila s kapelou, každý ze svých domovů, hned tři domácí videa, která jsou na jejím oficiálním youtubovém kanálu. Nechybí mezi nimi ani jeden z jejích největších hitů Vždycky se budeme znát.

Související

Více souvisejících

Hudba Anna K. Pavel Callta (zpěvák) kultura Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy