Lucie Bílá vydává nové album, podílel se na něm Marek Ztracený

Zpěvačka Lucie Bílá vydává osobně laděné album s názvem Ta o mně a cítí se jako "krásný a barevný podzim". Nahrávku provází klip k písni Mám ráda život, která ukazuje, že v jejím životě v současné době hraje velkou roli dobrá nálada a pohoda. Některé nové písně představí 10. prosince v pražské O2 areně na vystoupení, které bude předcházet vánočnímu turné.

"Já samozřejmě patřím mezi ty lidi, kteří si mysleli, že budou v roce 2000 mrtví na stáří. Ale najednou máme rok 2019 a stále tu jsem a je mi nádherně. A je mi možná nádherně také proto, že si uvědomuju, že už nejsem ani jaro ani léto, ale barevný, pestrý podzim. Podzim je krásný, klidný a vyrovnaný. Neznamená to, že se netěším na zimu, ale spěchat ke mě nemusí. Podzim je krásný," řekla ČTK zpěvačka.

Během tří let se vybíralo z více než čtyřiceti původních písní, z nichž následně producenti s Bílou připravili třiadvacet demonahrávek, ze kterých se nakonec na album dostalo 13 skladeb. Leitmotivem jejich textů je láska ve všech možných podobách a radost ze života. Autorem prvních dvou singlů z alba je Marek Ztracený. Jedná se o písně Mám ráda život a Protože, která původně vznikla jako dárek k narozeninám partnerovi Bílé Radkovi Filipimu.

"Hledala jsem ke spolupráci kolegy, které mám ráda a o kterých jsem doufala, že i oni mají rádi mě. Měla jsem jasnou představu, o čem a jak to chci zpívat, a na to jsem potřebovala někoho, kdo mě bude rád poslouchat a nebude mu vadit, když mu budu remcat do práce. A Marek Ztracený udělal přesně to, co jsem chtěla. Dokonce v textech použil moje slova, takže mám pocit, jako bych je napsala já," sdělila Bílá.

Dalšími autory na albu Ta o mně je dvojice Jan Vávra - Jana Infeldová ze skupiny Jananas, kteří se na nahrávce podílí písněmi 3 dny a Cirkus bude i textem k emotivní skladbě Domov, věnované mamince Lucie Bílé. O charitativních aktivitách Bílé vypráví jejich skladba Tenkou nití.

"Chtěla jsem písničku, která by vysvětlila, proč to vlastně dělám. A proč ty růžence, korálky a andělíčci. Když se mi v rukou něco tvoří a vidím výsledek, tak se mi v duši rozhostí klid, protože ráda věci dokončuji. Za získané peníze za své ručně dělané šperky a růžence kupuji invalidní vozíky," vysvětlila.

Bílá si ke vzniku alba pozvala i další nové spolupracovníky. Skladbu Nadechnout napsal a částečně i produkoval mladý zpěvák a skladatel Marcell, písničkou Léto přispěla slovenská zpěvačka Zuzana Mikulcová a skladbou Nevěřím Patricie Fuxová známá z vlastního projektu Vesna. Závěrečná ukolébavka Pojď klidně spát je výsledkem spolupráce Jany Kirschner a dalšího zástupce mladé generace, textaře Petra Soukupa. "Písnička od Jany je krásná a ona nazpívala demosnímek tak skvěle, že se mi to ani nechtělo přezpívat," podotkla Bílá.

Klip Mám ráda život natočila režisérka Tereza Kopáčová. "Ukazuje, že v mém životě velkou roli nyní hraje smích, dobrá nálada a pohoda. Dříve jsem pořád s něčím vnitřně bojovala. Teď už si ničím nekomplikuji život, neopakuji stejné chyby. Našla jsem si toho nejvhodnějšího partnera, neřeším hlouposti okolo a mám pocit, že to teprve teď mohu naplno rozbalit," prohlásila Bílá.

Zpěvačka mimo jiné hraje již 11.let Carmen, druhým rokem muzikal Sestra v akci v Hudebním divadle Karlín, příležitostně spolupracuje s kapelou Arakain, se kterou zpívala na začátku své kariéry. Předchozí studiové album se stručným názvem Hana vydala před třemi lety.

Související

Českého slavíka letos získali Lucie Bílá, Marek Ztracený a Kabát.

Českého slavíka 2022 získali Lucie Bílá, Marek Ztracený a Kabát

Českého slavíka letos získali Marek Ztracený, Lucie Bílá a kapela Kabát. Do síně slávy vstoupil zpěvák a divadelník Jiří Suchý. Vítězové jubilejního 60. ročníku hudební ankety si dnes ocenění převzali v pražském Foru Karlín. Do hlasování o nejoblíbenější interprety přišlo podle pořadatelů rekordních 2,110.364 hlasů. Nejvíce jich obdržela Bílá, která se tak stala i Absolutním slavíkem.
Divadlo, ilustrační foto

Do síně slávy zábavního umění vstoupil Ivo Šmoldas, porota ocenila i další známé tváře

Do Síně slávy zábavního umění byl dnes uveden publicista, redaktor, básník a nakladatel Ivo Šmoldas. Cenu v podobě zlaté divadelní masky převzal na odpolední ceremonii v pražském botelu Albatros. Umělecké sdružení Artes udělilo ceny Mistra zábavního umění také osmičce dalších umělců a umělkyň. O laureátech rozhoduje kolegium umělců, které čítá zhruba 350 členů.

Více souvisejících

Lucie Bílá Hudba kultura Koncert Praha Marek Ztracený

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy