Nohavica dvakrát vystoupí v amfiteátru Poruba, jeden koncert bude pro děti

Písničkář Jaromír Nohavica vystoupí v srpnu dvakrát v amfiteátru v Ostravě-Porubě, přičemž jeden koncert věnuje dětem. Zároveň to budou jeho jediné letní koncerty. Na stejném místě v Porubě vystoupí v srpnu i Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. ČTK to za pořadatele řekla Tereza Zgabajová.

V sobotu 29. srpna Nohavica odehraje večerní koncert pro dospělé. "Na koncertě zazní známé písně, ale i kousky z posledního alba Poruba. Nedělní koncert 30. srpna bude patřit dětem. Pro ně si Jarek připravil hodinový odpolední koncert s názvem Tři čuníci," řekla.

Zpěváka doprovodí jeho dlouholetý koncertní spoluhráč na akordeon a klávesy Robert Kuśmierski a Pavel Plánka, který patří mezi nejlepší tuzemské hráče na bicí a perkuse. Prodej vstupenek na oba koncerty začne 21. července.

V porubském amfiteátru jsou na srpen naplánovány i další akce. Milovníci divadla se tam mohou těšit 23. srpna na komedii Na Zlatém jezeře se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem a 27. srpna na hru Když se zhasne, kde se představí Lukáš Langmajer a Miluše Bittnerová. O den později, 28. srpna, bude koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.

Související

Jaromír Nohavica.

Hodonín odmítl zrušit Nohavicovi koncert. Po tornádu jsme si prošli peklem, lidé se potřebují odreagovat, vysvětluje starosta

Starosta Hodonína Libor Střecha přiznává, že na městské radě hlasoval pro uskutečnění pondělního koncertu písničkáře Jaromíra Nohavicu, ačkoli po ruské válečné invazi na Ukrajinu odmítl vrátit Puškinovu medaili, kterou umělci v roce 2018 udělil přímo v Kremlu diktátorský prezident Vladimir Putin. Vystoupení nejen ve vyprodaném kulturním domě proběhlo, ale mělo i obrovský úspěch. Rodiště Tomáše Garrigua Masaryka tak nenapodobilo Uherský Brod či Olomouc, jež Nohavicovi hraní zrušily. „Žijeme v demokratické společnosti, a proto jsem nechali čistě na lidech, zda na pana Nohavicu chtějí i v dnešní době přijít. Je nutné si uvědomit, že jsme si v Hodoníně prošli peklem. Nejprve nás zasáhl covid-19, kvůli němuž bylo vše zavřené, a loni v létě nás zdrtilo tornádo. Občané mají právo přijít na jiné myšlenky, odreagovat se od stresu,“ říká pro EuroZprávy.cz Libor Střecha.

Více souvisejících

Jaromír Nohavica koncerty Hudba

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy