Nový singl kapely Mirai vyzývá: Noste roušky

Aktuální situace kolem koronaviru nedá asi nikomu spát. Výjimkou není ani skupina Mirai. Ta kromě nedávného online koncertu, který jako náhradu za zrušené koncerty v neděli odehrála přes sociální sítě, nyní vydává singl Dej si roušku. S Nikol Štíbrovou, která je na featu reagují na současné dění v souvislosti s koronavirem, jenž komplikuje naše životy. Chytlavý beat a refrén dává vážnému tématu pozitivní náboj a víru v lepší zítřky. „Chráníš mě a já zas tebe,“ je heslo, které bychom v těchto dnech měli mít všichni na paměti, říkají Mirai. Frontman kapely přikládá vzkaz fanouškům a za celý tým děkuje všem, co se podíleli na tvorbě rekordně rychle nahraného singlu a natočeného videoklipu.

Aktuální situace a ještě nedávné nařízení vlády o zákazu pořádání kulturních akcí s účastí nad 100 osob, které se navíc vyhlášením nouzového stavu zpřísnilo, se dotkly i kapely Mirai, která již na začátku března zahájila svou jarní tour. Novou show, kterou si kapela pro jarní tour připravila, zatím stihli odehrát jen ve Valašském Meziříčí a Českých Budějovicích a dle jejich komentářů to bylo fenomenální.Nejbližší plánované koncerty tak kapela přesouvá na náhradní termíny a vzkazuje, že se mají fanoušci na co těšit! 

„Mrzí nás to, ale nemá cenu plakat nad něčím, co neovlivníme. Naopak věříme, že najdete čas na spoustu jiných věcí, na které nebyl prostor,“ komentuje situaci frontman kapely Mirai Navrátil a svým fanouškům posílá optimismus.

A nyní dodává: "Ahoj, aktuální situace nahání hrůzu, a tak je třeba tahat za jeden provaz. Moc šít neumím a napsat song mi přišla nejsmysluplnější cesta podílení se na odvrácení toho pekla, co nás pokouší.Díky moc všem, co to cítí stejně a přiložili ruku k dílu. Kromě účinkujících patří speciální dík týmu, co pořádáme FM CITY fest, se kterým se snažíme pomáhat na frýdecko-místecku, seč nám síly stačí. A taky Honzovi Balcárkovi, se kterým jsme vytvořili tuhle nahrávku asi ve světovém rekordu. Jistě že v roušce. Mám pocit, že poslední dny ukazují i spousta dobra v lidech.Noste roušky! Má to smysl. Mirai"

A i proto budou možná platit NOVÉ TERMÍNY MIRAI TOUR 2020:2. května – Pardubice18. a 19. května – Krnov26. května – Jablonec nad Nisou27. května – Olomouc

Související

Mirai Navrátil

Koller, Mirai a další osobnosti české kultury pomáhají Ukrajině

Stále častěji se na sociálních sítích objevují příspěvky, že i známé osobnosti se rozhodli pomoci Ukrajině. Tím bezpochybně dokazují, že česká kulturní sféra "stále žije", pomáhá a zastává své místo, na které se možná během pandemie i poněkud zapomnělo. Jména jako David Koller, Mirai Navrátil, Jakub Ryba jistě mluví za vše.

Více souvisejících

skupina Mirai

Aktuálně se děje

před 6 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy