Pet Shop Boys vystoupí 13. května v pražském Foru Karlín, fanoušci netrpělivě očekávají nové album

Dvojice Pet Shop Boys 13. května příštího roku vystoupí v pražském Foru Karlín. Koncert bude součástí jejich turné s názvem Dreamworld: The Greatest Hits Live. Neil Tennant a Chris Lowe nabídnou hity jako Suburbia, It's Sin nebo West End Girls. Ještě před zahájením turné se příznivci skupiny dočkají nového studiového alba Hotspot, jehož vydání je ohlášeno na 24. ledna.

"Od podpisu smlouvy s nahrávací společností Parlophone Records v roce 1985 natočili Pet Shop Boys 42 hitů, které se dostaly do hitparády TOP 30 hitů, z nichž 22 skladeb se dostalo mezi první desítku a čtyři dosáhly až na samý vrchol britských žebříčků," připomněla za pořadatele koncertu Kateřina Dědková.

Ve Foru Karlín Pet Shop Boys vystoupili v srpnu 2014. V Praze se zpěvák Tennant a klávesista Lowe představili již několikrát, poprvé v roce 1991. Duo, které má v repertoáru přepracovanou skladbu Go West od skupiny Village People tehdy svým vystoupením podpořilo program pražského pochodu Prague Pride.

Během své více než třicetileté koncertní kariéry Pet Shop Boys odehráli přibližně 700 koncertů, vystoupili ve 63 zemích a na prestižních hudebních festivalech Glastonbury, Rock in Rio, Coachella nebo Roskilde. "Jejich show je kombinací kvalitního umění, klubové kultury, divadla, kina, politické satiry a úchvatné laserové show," uvedl britský deník Daily Telegraph.

Pet Shop Boys v minulosti skládali, produkovali či remixovali skladby i pro kolegy Lady Gaga, Madonnu, Davida Bowieho nebo skupinu The Killers. Napsali také muzikál Closer To Heaven uváděný v londýnském West Endu a jsou podepsáni i pod baletním představením The Most Incredible Thing. V roce 2012 vystoupili na zakončovacím ceremoniálu olympijských her v Londýně. Jejich albová novinka Hotspot vznikala v Berlíně a Los Angeles. Desítka nových skladeb bude zahrnovat singl Burning The Heather s hostujícím kytaristou Bernardem Butlerem známým z kapely Suede.

Související

Slavné britské duo – Chris Lowe a Neil Tennant

Pet Shop Boys vydají nové album Super

Londýn – Britské popové duo Pet Shop Boys ohlásilo vydání nové desky s názvem Super. Jejich třinácté studiové album vyjde 1. dubna. Kapela již na internetu zveřejnila klip k novému singlu Inner Sanctum. Zprávu přinesl britský deník The Daily Telegraph.
Britský zpěvák Neil Francis Tennant (vlevo) a klávesista Christopher Sean Lowe (vpravo) z dua Pet Shop Boys během koncertu na festivalu v Calella de Palafrugell v Gironě, Španělsko (3.8.2014)

Pet Shop Boys hráli v Praze po pěti letech. A nezklamali, děkujeme

Praha (RECENZE) - Poprvé popové duo Pet Shop Boys zavítalo do Prahy v roce 1991, koncertovali v tehdejší Sportovní hale (dnes Tipsport Arena Praha) a fanouškům přivezli po několika rozpačitých předchozích koncertech jiných interpretů skutečně pop světové úrovně. Na tiskové konferenci prokázal zpěvák Neil Tennant i příjemnou dávku humoru, když na otázku: „Co si myslíte o návštěvě prince Charlese v Praze?“ opáčil: „Myslím, že jeho show není tak dobrá jako naše!“

Více souvisejících

Pet Shop Boys Koncert Praha Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 7 hodinami

včera

včera

Vyhořelá katedrála Notre-Dame se otevře návštěvníkům ještě letos, tvrdí Paříž

Pařížská katedrála Notre-Dame, která byla v roce 2019 postižena ničivým požárem, má být opět otevřena pro návštěvníky 8. prosince. Uvedl to Philippe Jost, výkonný ředitel vládní agentury, která dohlíží na rekonstrukci katedrály. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy