Po vyhlášení stavu nouze odkládá JazzFestBrno další koncerty

Festival JazzFestBrno v souvislosti s dnešním rozhodnutím vlády České republiky o vyhlášení stavu nouze odkládá další koncerty. Už dříve bylo ohlášeno přesunutí koncertů Joshua Redman Quartet a Erik Truffaz Quartet.

Pod vlivem nových okolností rozhodlo vedení festivalu o odložení veškeré festivalové akce s datem konání do 8. dubna. Nově tak do seznamu odložených vystoupení přibyly koncerty Chris Potter Trio & Bill Frisell, Tension, Libor Šmoldas NYC Trio, Karel Růžička Quartet, Jason Moran solo, Nikol Bóková Trio, Camille Bertault, Points Septet a Szabó-Turcerová-Maceček.

Celkem je tak v tuto chvíli odloženo osm koncertních večerů. „V současné chvíli hledáme s managementy umělců možnosti náhradních termínů. I umělci se snaží vyjít pořadatelům v tomto složitém období maximálně vstříc, což nám dodává na optimismu. Věříme, že se nám společným úsilím podaří většinu z odloženého programu uskutečnit v náhradních termínech, a že po Velikonocích už bude festival probíhat dle původního harmonogramu,“ říká umělecký ředitel JazzFestu Brno Vilém Spilka. Vstupenky na všechny odložené koncerty zůstávají nadále v platnosti.

O náhradním termínu bude vedení festivalu v součinnosti se společností GoOut, která zajišťuje prodej vstupenek, informovat. Zcela zrušeny jsou zatím pouze koncerty série JazzFestBrno on the Road v Miroslavi a v Tišnově. Majitelé vstupenek na tyto koncerty mají právo na vrácení vstupného v místních předprodejích, v nichž si vstupenky zakoupili. O podobě dalšího programu festivalu budeme i na serveru EuroZprávy.cz informovat s dostatečným předstihem dle aktuálního vývoje situace. Vedení festivalu děkuje všem našim příznivcům za trpělivost a podporu.

Související

Emmet Cohen

JazzFestBrno: Hvězdná Samara Joy, klubový vibe, i mezinárodní den jazzu s Emmetem Cohenem

Koncem dubna se po celém světě slaví mezinárodní den jazzu. V Brně ale budou slavit díky festivalu JazzFestBrno nejen poslední dubnový den, ale po celý měsíc. V rámci nové klubové řady Club Life zahraje již 9. dubna ve stylovém prostředí Cabaretu des Péchés v české premiéře americké trio New Jazz Underground, které spojuje virtuozitu, improvizaci a energii s humorem. S čerstvou Grammy jako jedna z největších hvězd světového jazzu přijede 13. dubna do již vyprodaného Sono Centra americká zpěvačka Samara Joy. 
Jaga Jazzist

Letošní JazzFestBrno zakončí koncerty norských Jaga Jazzist a trumpetisty Ibrahima Maaloufa

Letošní ročník festivalu JazzFestBrno zakončí dva koncerty: v rámci off-programové série Tension přijede 22. listopadu v brněnské premiéře do klubu Fléda norská osmičlenná nu-jazzová kapela Jaga Jazzist. Hvězda labelu Ninja Tune je proslulá svými velmi energickými koncerty, které spojují jazz s elektronikou, experimentálním rockem i avantgardou. Po jejich vystoupení v Brně bude navíc následovat after party s Aid Kidem a jeho DJ setem. 5. prosince se pak téměř po deseti letech do brněnského Sono Centra vrátí francouzský trumpetista s libanonskými kořeny Ibrahim Maalouf, tentokrát s programem Trumpets of Michel Ange, jehož název odkazuje na italského génia Michelangela. 

Více souvisejících

Festival JazzFest Brno Brno

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy