Rozloučení s Hanou Zagorovou proběhne ve středu v Divadle Kalich

Veřejné rozloučení se zpěvačkou Hanou Zagorovou připravuje na středu 31. srpna Divadlo Kalich. Informaci serveru Blesk.cz ČTK potvrdil mluvčí divadla Jaroslav Panenka.

Zpěvaččin manžel, operní pěvec Štefan Margita prostřednictvím producenta Luboše Kříže ČTK sdělil, že rozloučení se bude konat od 11:00 do 17:00. Devítinásobná držitelka ocenění Zlatý slavík zemřela v pátek ve věku 75 let. V Divadle Kalich bude mít v polovině září premiéru muzikál Biograf láska, v němž zazní 24 písní Zagorové.

"Pro ty, kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. 8. 2022 v Divadle Kalich od 11:00 do 17:00 hodin. Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde zanedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska," napsal Margita v tiskové zprávě. Zároveň poděkoval všem za vyjádření soustrasti a podpory.

Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Za svoji kariéru nazpívala Hana Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Už od druhé poloviny 60. let patřila k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Související

Hana Zagorová

S Hanou Zagorovou se přišli v Praze rozloučit zástupci všech generací

Před Divadlem Kalich, kde se dnes koná oficiální rozloučení se zpěvačkou Hanou Zagorovou, se již hodinu před jeho otevřením v Jungmannově ulici vytvořila dlouhá fronta jejích příznivců. Se zpěvačkou, která zemřela v pátek 26. srpna, se přišli rozloučit lidé všech generací, mnozí mají v rukách květiny.
Hana Zagorová

V Praze se pozvaní hosté rozloučili se zpěvačkou Hanou Zagorovou

Umělečtí kolegové, přátelé a další pozvaní hosté se dnes v kostele sv. Tomáše v Praze na Malé Straně rozloučili se zpěvačkou Hanou Zagorovou, která zemřela ve věku 75 let minulý pátek. Zádušní mše se na přání zesnulé konala jen pro uzavřený okruh lidí. Veřejnost se bude moci s populární zpěvačkou, jejíž kariéra protnula několik desetiletí, rozloučit ve středu v pražském Divadle Kalich.

Více souvisejících

Hana Zagorová

Aktuálně se děje

před 21 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina poprvé vyrobí deset samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy