Skupina Mandrage vyrazí na turné, pak na neurčenou dobu ukončí činnost

Plzeňská popová skupina Mandrage po turné Dlouhej únor, které zahájí 1. února v pražském Foru Karlín, přeruší na neurčenou dobu svou činnost. Důvodem jsou osobní problémy frontmana skupiny Víta Starého. Koncertní šňůra navazuje na novou desku Mandrage Vidím to růžově, která vyšla loni v prosinci. ČTK o tom za kapelu informovala Michaela Fialová Rozšafná.

"Bude potřebovat nějaký čas a pomoc, aby to zvládl. Jako kapela tak v tuto chvíli nejsme schopni nikomu nic slíbit. Můžeme však slíbit Víťovi, že ho neopustíme a uděláme vše pro to, aby mu bylo lépe," uvedla kapela.

V hudebním zákulisí se objevily informace, že za zdravotními problémy třicetiletého zpěváka Starého jsou drogy.

Na turné by Mandrage měli zahrát vedle Fora Karlín ve velkých sálech v Brně, Hradci Králové, Liberci, Českých Budějovicích a Plzni. Série koncertů končí 29. února v Ostravě. Na turné oblíbená skupina vyrazí společně se zpěvákem Sebastianem.

Mandrage na hudební scéně působí od roku 2001, kdy se sešli první členové zpěvák Vít Starý a bubeník Vorda. Plzeňská pětice na svých pozdějších albech podle hudebních publicistů nabízí vyzrálejší kytarový pop než na svém debutu, který vyšel pod názvem Přišli jsme si pro vaše děti v roce 2007. V roce 2012 se jejich píseň Šrouby a matice stala nejhranější skladbou v popových rádiích. Na hudebních cenách Žebřík v roce 2014 Mandrage zvítězili v kategorii skupina roku a obsadili písní Siluety 2. místo v kategorii skladba roku.

Související

Michal Horáček

Co poslouchat? Mandrage, Tři sestry a Michal Horáček vydávají "best ofky"

Kapely Tři sestry a Mandrage a textař a producent Michal Horáček vydávají nahrávky, které shrnují jejich dosavadní kariéry. Všechny tři mají podobu trojalba a obsahují desítky hitů. Skupina Tři sestry, které jsou na scéně 35 let, připravily kompilaci Platinum Maxxximum. The Best Of Mandrage rekapituluje kariéru kapely, která na začátku letošního roku ukončila svoji kariéru.

Více souvisejících

skupina Mandrage Vít Starý (Mandrage) Hudba koncerty kultura

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy