Skupina O5 a Radeček plánuje největší turné své kariéry. Dorazí skvělí hosté, řekl frontman

Šumperská poprocková skupina O5 a Radeček na příští rok plánuje zatím největší turné ve své pětadvacetileté historii. Koncertní šňůru by měla zahájit 6. května v Olomouci a skončit 28. května v Plzni. Vystoupit se dále chystá v Brně, Ostravě a v Praze.

Všechny koncerty se mají uskutečnit pod širým nebem na netradičních místech jako jsou hradní amfiteátr, zahradní restaurace nebo nádvoří pivovaru. ČTK o tom za kapelu informovala Denisa Cingelová.

"Nechceme zatím moc prozrazovat, ale máme pro fanoušky připraveno opravdu hodně překvapení. Nejen, že dorazí skvělí hosté, ale zazní i nějaké nové písně, budeme mít speciálně upravené pódium a tak. Bude to velké, moc se těšíme a už teď se na turné připravujeme," uvedl frontman kapely Tomáš Polák. Informace k turné bude skupina postupně zveřejňovat po Novém roce.

I přes pandemii koronaviru stihla skupina O5 a Radeček v letošním roce absolvovat letní sérii koncertů konaných na střechách různých budov. Písně jako Vloupám se, Máš mě na svědomí nebo Sex ve sprše odehrála kapela v netradičních akustických aranžích. Jako host vystoupil pražský písničkář Láska.

O5 a Radeček od roku 1997 podporuje aktivity dětských domovů ve spolupráci s časopisem Zámeček. Na pomoc opuštěným dětem kapela věnovala také část výtěžku z Turné na střechách. Letos v březnu v období nouzového stavu podpořili členové kapely obyvatele uzavřené zóny v oblasti Litovle a Uničova, když odehráli on-line koncert vysílaný ze studia. Během něj mohli diváci posílat v přímém přenosu povzbudivé vzkazy lidem do uzavřené oblasti nebo prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz poukázat libovolnou finanční částku ve prospěch místních dobročinných organizací.

Kapela O5 a Radeček hraje v nezměněné sestavě od roku 1994. Skupina má za sebou několik úspěšných desek, za album Dobrý zprávy v roce 2019 převzala za půlmilionový obrat při jeho prodeji ocenění Zlatá deska.

Související

Více souvisejících

Skupina O5 a Radeček Koncert Hudba kultura

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy