Startuje festival Rock for People 2022, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí

V prostorách letiště v Hradci Králové dnes začíná festival Rock for People. Na akci, která potrvá do 18. června, pořadatelé očekávají přes 30.000 lidí. Z prodeje již zmizely čtyřdenní vstupenky a jedinou možností, jak se festivalu zúčastnit, je nyní zakoupení posledních jednodenních. Podle organizátorů festivalu je letošní 26. ročník zlomový, rozpočet akce poprvé překročil 100 milionů korun.

Festival po 12:00 zahájí kytarová čtveřice The Complication. Hvězdami středečního programu budou vítěz ceny časopisu Metal Hammer za nejlepší britský koncertní počin na Golden God Awards v roce 2011 kapela Skindred, pětice Idles, kterou označil deník Guardian jako "nejlepší britskou punkovou kapelu" nebo skotští Biffy Clyro, kteří se v roce 2017 představili v Praze jako předkapela Guns N'Roses.

V dalších dnech vedle amerických skupin Green Day a Fall Out Boy v prostorách letiště v Hradci Králové zahrají Weezer, Enter Shikari nebo Sum 41. České umělce na akci zastoupí mimo jiné Bert & Friends, Deaf Heart, Ivan Mládek a Banjo Band nebo John Wolfhooker.

Součástí Rock for People bude i doprovodný program na podporu válkou zasažené Ukrajiny.

Festival se na bývalém vojenském letišti koná od roku 2007, kam ho z kapacitních důvodů přestěhovali z Českého Brodu. V Hradci Králové ho v minulých letech navštěvovalo přes 20.000 příznivců převážně rockové hudby. Loni se v Hradci Králové v srpnu uskutečnil festival Rock for People Hope, který byl náhradou za Rock for People zrušený kvůli covidovým restrikcím. Předchozí dva roky omezení kvůli protipandemickým opatřením festivaly většinou finančně zvládly díky dotacím i skutečnosti, že si mnoho lidí nechalo loňské a předloňské vstupenky na letošní rok. Noví návštěvníci, kteří nemají vstupenky odložené z neuskutečněných akcí, musejí počítat s jejich zdražením. Na Rock for People letos stojí základní vstupenka na celé čtyři dny 3090 korun, na jednotlivé dny 1790 až 1990 korun.

Mezi centrem města a letištěm bude pro návštěvníky festivalu od středy do neděle jezdit zdarma kyvadlová autobusová doprava. Trasa povede od autobusového terminálu přes zastávky Hlavní nádraží, Muzeum a Akademika Bedrny.

Související

skupina Foster the People

Festival Rock for People letos kvůli epidemii opět nebude

Festival Rock for People, který se měl v červnu konat na letišti v Hradci Králové, se kvůli pokračující epidemii koronaviru neuskuteční. Organizátoři jej posunou o rok na 16. až 18. června 2022. ČTK to dnes sdělili pořadatelé.

Více souvisejících

Rock for People Hradec Králové

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Naše vojáky na Ukrajině nechceme, řekli rozhodně Poláci. Jednotky NATO taky ne

Více než 70 procent Poláků neschvaluje vyslání svých vojáků ani vojáků Severoatlantické aliance na Ukrajinu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, který provedl institut IBRIS pro polský deník Rzeczpospolita.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy