Světové celebrity uspořádají megakoncert, výtěžek půjde na boj s koronavirem

Hudebníci a filmové hvězdy z celého světa vystoupí v sobotu 27. června na dobročinném koncertě, jehož cílem je vybrat peníze na boj s pandemií způsobenou koronavirem. Na akci, kterou pořádají nezisková organizace Global Citizen a Evropská komise, zazpívají mimo jiné zpěvačky Shakira, Miley Cyrusová či skupina Coldplay, uvedla agentura Reuters.

Koncert bude možné sledovat například na televizích NBC, MTV či na kanálu YouTube.

Cílem iniciativy nazvané Global Goal: Unite for Our Future (Celosvětový cíl: Sjednotit se pro naši budoucnost) je získat miliardy dolarů prostřednictvím veřejných i soukromých darů. Peníze by měly pomoci snížit dopad pandemie na nejvíce opomíjené komunity.

On June 27, we’ll be part of the #GlobalGoalUnite Concert to combat the disproportionate impact of COVID-19 on communities of colour by calling on world leaders to make testing, treatments & vaccines available to everyone, everywhere. https://t.co/eNJqcJSVZ7 #Equality pic.twitter.com/SNHArUwd2w

— Coldplay?☀️ (@coldplay) June 22, 2020

Jedna z vystupujících, zpěvačka Miley Cyrusová, již před pár dny v souvislosti s koncertem zdůraznila, že právě chudé a opomíjené komunity na celém světě jsou současnou nákazou zasaženy nejvíce. Vyzvala proto dárce, aby svými penězi přispěli na potřebné testy, léčbu i vakcíny, a podařilo se tak zajistit, že se zdravotnické pomůcky dostanou ke všem na světě.

Vědci v současné době pracují na vývoji více než stovky očkovacích látek proti nemoci covid-19. V souvislosti s koronavirem dosud po celém světě zemřelo přes 468.000 lidí, nakažených je téměř devět milionů.

Koncertem bude provázet herec Dwayne Johnson a vystoupí na něm i herci Charlize Theronová, Hugh Jackman či bývalý fotbalista David Beckham.

Související

Více souvisejících

Hudba Shakira Miley Cyrus skupina Coldplay Koncert Hugh Jackman David Beckham Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 22 minutami

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy