Tahle země je i pro starý. Chinaski a Ewa Farna zahrají na pomoc seniorům

Kapela Chinaski a zpěvačka Ewa Farna vystoupí na on-line přenosech koncertů v rámci akce Víkend pro seniory s podtitulem Tahle země je i pro starý. Farna na sociálních sítích nabídne své vystoupení 16. května, Chinaski o den později.

Cílem je podpořit seniory patřící k nejvíce ohroženým koronavirovou nákazou. Sbírku i rozdělení jejího výtěžku zaštítí Nadace Krása pomoci. ČTK o tom za pořadatele informoval Roman Helcl.

Chinaski již v minulosti odehráli koncert pro domov seniorů v Litoměřicích. Farna se nedávno zúčastnila akce, kde hrála seniorům přímo pod okny. "Nemůžu mluvit za ně, ale mně to udělalo velkou radost. Chybí mi vystupování s kapelou, a když tím můžeme navíc i pomoci, těší mě to dvojnásob," uvedla zpěvačka.

"Senioři kvůli pandemii více než kdokoliv jiný strádají v izolaci. Opatřeními, která chrání jejich životy, jsme je zároveň vystavili i obrovskému stresu a strachu z odloučení. A co víc, seniorů se opatření a rizika budou týkat mnohem déle než zbytku populace," vysvětlil ředitel vydavatelství BrainZone Ladislav Vajdička, proč se společně s partnery rozhodli projektem podpořit právě seniory.

Moderátoři koncertů se spojí s konkrétními seniory doma i v domovech, kterým finanční prostředky pomohou. Ty je možné poskytnout nejen v průběhu přímého přenosu, ale i prostřednictvím dárcovské platformy.

Nadace Krása pomoci se v těchto dnech zaměřuje na koordinaci akutní pomoci pro seniory. Plánuje a řídí rozvoz potravin, léků nebo ochranných pomůcek. Zprostředkovává obědy, obstarává jednání na úřadech, zajišťuje komplexní poradenství nebo psychologickou podporu po telefonu.

Související

Ewa Farna, Český slavík 2023

Český slavík 2023: Ewa Farna absolutní vítězkou. Triumfovali také Ztracený, kapela Kabát a Václav Neckář

Ewa Farna (30) se stala nezpochybnitelnou hvězdou večera na udílení Českého slavíka. Nejenže získala zlatou sošku v kategorii Zpěvačka roku, přičemž porazila legendární Lucii Bílou (57), ale triumfovala i jako absolutní vítěz Slavíka. Její tvář v okamžiku vyhlášení jména mluvila sama za sebe – byla úplně překvapená. Během emocionálního projevu se zpěvačce nedokázaly ubránit slzy. Do síně slávy Českého slavíka vstoupil Václav Neckář. Cenu za objev roku dostala Tereza Balonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety převzaly v pražském Foru Karlín. 
Ewa Farna v Karlových Varech

Ewa Farna tohoto ve Varech strašně lituje

Zpěvačka Ewa Farna, která ve čtvrtek večer vystoupila v hudebním programu filmového festivalu v Karlových Varech, si festivalové atmosféry příliš neužila. Přestože patří k milovnicím filmů, musela hned po koncertu z pracovních důvodů odjet do Prahy. Stihla tak během několikahodinového pobytu jenom vystoupení a několik rozhovorů pro média.

Více souvisejících

Ewa Farna Skupina Chinaski Hudba kultura důchodci, senioři

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy