Zemřela zpěvačka Eva Pilarová (†80)

Ve věku 80 let zemřela legendární zpěvačka Eva Pilarová. Informaci o jejím úmrtí přinesl dnes ráno web deníku Blesk. Několikanásobnou Zlatou slavici trápilo zdraví posledních několik měsíců.

Evu Pilarovou trápily vážné zdravotní potíže od loňské operace ledvin. Lékaři ji před časem nechali přesunout z nemocnice na pražském Karlově náměstí do Domova svatého Karla Boromejského v pražských Řepích, kde se o ni staraly řádové sestry.

Pilarová se narodila 8. srpna 1939 v Brně jako Eva Bojanovská. Zpívala už od dětství, koncem 50. let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv, v roce 1960 ale školu opustila a nastoupila do pražského divadla Semafor. Během následujících let třikrát zvítězila v anketě Zlatý slavík.

Jejím prvním manželem byl v letech 1960–1964 hudebník Milan Pilar, jehož příjmení nosila až do smrti. Společně s ním měla syna Milana. Od roku 1984 je jejím manželem tanečník Jan Kolomazník, který ji do poslední chvíle navštěvoval. 

Kolomazník ještě před pár dny promluvil o tom, jak se jí daří. „Má větší chuť k jídlu, u boromejek naštěstí dobře vaří, na milovanou vepřovou panenku na minutku si ale bude muset ještě počkat,“ prozradil Kolomazník, který už by legendární zpěvačku měl zase rád doma.

Související

Zádušní mše za Evu Pilarovou

Česko se na zádušní mši loučilo s Evou Pilarovou

Tři stovky lidí se dnes přišly do zcela zaplněné baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově rozloučit se zpěvačkou Evou Pilarovou, která zemřela 14. března ve věku 80 let. Mezi přítomnými byli vedle blízké rodiny také zpěváci Štefan Margita, Hana Zagorová, herečka Jiřina Bohdalová, moderátor Karel Šíp, zpěváci Pavel Vítek a Pavel Sedláček, promotér Janis Sidovský či ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD).
Pilarová, Eva

Zlatá slavice Eva Pilarová (†80): Byla populární téměř jako Gott

Výjimečný soprán velkého rozsahu, dokonalá intonace a frázování, temperament a cit pro swing - tím vším disponovala zpěvačka Eva Pilarová. Její hity jako Rekviem, Hrom aby do tě, lásko, Noc a den, Oliver Twist či Láska nebeská dodnes neztratily své charisma. Brněnská rodačka Pilarová dnes zemřela ve věku 80. let.

Více souvisejících

Eva Pilarová

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy