Zpěvák Jamie Cullum poprvé zavítá do Prahy. Z koncertu umí udělat divokou show

Anglický zpěvák a klavírista Jamie Cullum vystoupí příští rok v květnu poprvé v Praze. Jazzový a popový interpret doposud v Česku vystupoval dvakrát na festivalu Colours of Ostrava. Praha bude jednou z jeho zastávek na turné k nové desce Tallar, kterou vydal letos v červnu. ČTK o to dnes za pořadatele informoval Jiří Sedlák.

Cullum je populární především pro své živé a aktivní vystupování. Při koncertu předvádí nejen své hudební umění, ale i show pro diváky. Na koncertech v Ostravě beatboxoval, padal ze stoličky nebo skákal z klavíru.

"Nikdy jsem se nesnažil předstírat, že žijeme v padesátých letech. Žiji tady a teď. Mám rád Beyonce, Massive Attack, ale stejně tak Cheta Bakera nebo Franka Sinatru," říká zpěvák.

Široké pole hudební inspirace dokazují verze skladeb různých autorů, které Cullum přetváří. Například verze skladeb Colea Portera, Kurta Ellinga, Counta Basieho, Jimiho Hendrixe, Rihanny a kapel Radiohead či White Stripes.

Na festivalu Colours of Ostrava vystoupil Cullum v roce 2009 a 2013. Podle Sedláka patřil mezi nejpopulárnější účinkující. V obou ročnících sklidil velký potlesk a nadšení publika. Koncertoval a hrál i v leže nebo využíval speciální efekty ke hře na klavír.

Čtyřicetiletý Cullum začal nahrávat v roce 1999. Od té doby nahrál osm desek. Poslední s názvem Tallar je zaměřena na zpěvákovu vlastní tvorbu. Za svého hudebního působení byl nominován na ceny Grammy, Zlatý glóbus nebo Brit Awards. Skládá hudbu i pro filmy nebo seriály.

V Praze Cullum vystoupí 12. května v novém prostoru O2 universum. Vstupenky na sezení za 990 do 2490 korun budou v prodeji od 13. září.

Jamie Cullum Koncert Hudba Praha

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 22 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 35 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Deset tisíc vojáků NATO v Polsku. Aliance své členy bránit bude, vzkázal Rusku Stoltenberg

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Uvedla to agentura PAP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy