21 lekcí pro 21. století: nejpalčivější problémy blízké budoucnosti v Harariho novince

Do českých knihkupectví přichází nová kniha izraelského bestselleristy Yuvala Harariho (43) s názvem 21 lekcí pro 21. století vydaná nakladatelstvím LEDA ve vysokém nákladu 20.000 výtisků.

Harariho první kniha Sapiens ukázala, odkud jsme přišli, druhé dílo Homo deus hledělo do vzdálenější budoucnosti. 21 lekcí pro 21. století se podrobně zabývá současností a dobou, která bude bezprostředně následovat.Jaké důsledky bude mít využívání robotů a umělé inteligence? Jak se vypořádáme s životem ve světě zaplavovaném falešnými zprávami? Jakou váhu bude mít národní a náboženské cítění?

Harari upozorňuje na zásadní politické, technologické, sociální a existenciální otázky, jež před námi vyvstávají tváří v tvář proudu dezorientujících změn. Dokážeme si pod přísným pohledem Velkého bratra uchovat svobodu volby? Jaké budou požadavky na trhu práce a jak bychom se na ně měli připravit? Jak se vypořádat s hrozbami terorismu? Proč je politický systém liberální demokracie v krizi?

Čekají nás převratné změny, jaké dějiny dosud nepoznaly. Jak máme sebe a své děti připravit na radikálně nový svět plný nejistot?

„Fascinující a přesvědčivé dílo.“ – BILL GATES

Související

Nová kniha Yvala Noaha Harariho 21 lekcí pro 21. století.

Úryvek z chystané knihy 21 lekcí pro 21. století izraelského historika Harariho

Už 25. září do knihkupectví dorazí nová kniha Yuvala Noaha Harariho zabývající se závažnými problémy 21. století. Jeho pozornost tentokrát dostal člověk současný žijícího ve věku šířícího se chaosu. Prostřednictvím nakladatelství Leda nabízíme malou ochutnávky z nadcházející knihy. Máte se na co těšit.

Více souvisejících

kniha 21 lekcí pro 21. století Yuval Noah Harari Leda (nakladatelství)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy