Na trh přichází HBO Max, přinese dlouho očekávané Přátele

Na rostoucí trh se streamovacími službami přichází nový hráč - společnost HBO Max. Od středy nabídne mediální obsah firmy WarnerMedia, stejně jako vlastní nové pořady, ale i starší oblíbené seriály, například South Park nebo Přátelé. K posledně jmenovanému při této příležitosti vznikl i speciální nový díl. Jeho služby ale budou dražší než konkurenční Disney+ nebo Netflix.

HBO Max přichází na trh v době, kdy je značná poptávka po nových filmech a seriálech, protože kvůli koronavirové krizi více lidí zůstává doma. Zároveň se ale vinou opatření proti pandemii snižují příjmy potenciálních zákazníků nové služby.

Společnost nabídne přes deset tisíc hodin videoobsahu z dílny studia Warner Bros a televize HBO. Budou mezi nimi i pořady pro děti, jako je zábavně vzdělávací Sesame Street (Sezame, otevři se), který odvysílala i Česká televize, anebo nový zábavný dětský pořad The Not Too Late Show with Elmo, vytvořený pro HBO Max na jeho základě. Chybět nebude ani vlastní baletní soutěž Legendary nebo nový karanténní kuchařský pořad s americkou herečkou a zpěvačkou Selenou Gomezovou.

Společnost Walt Disney si za streamovací službu Disney+ měsíčně účtuje 6,99 dolaru (zhruba 170 Kč) a podle posledních zveřejněných údajů má kolem 50 milionů předplatitelů. Konkurenční Netflix, který měl v prvním čtvrtletí téměř 183 milionů platících zákazníků, za svou streamovací službu měsíčně požaduje 12,99 dolaru (asi 320 Kč). U HBO Max pak zájemce zaplatí 15 dolarů (asi 370 Kč) za měsíc.

HBO Max bude od středy k dispozici i zákazníkům televizního kanálu YouTube, který patří společnosti Google. Jsou jich více než dva miliony a měsíčně za službu platí 49,99 dolaru (1230 Kč).

Související

Více souvisejících

HBO seriál Přátelé

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy