Návštěvnost zpravodajských webů stoupla v den útoku na Ukrajinu o milion

Návštěvnost tuzemských zpravodajských webů v den útoku ruských vojsk na Ukrajinu 24. února vzrostla o milion na 4,1 milionu uživatelů ze všech zařízení. Denní průměrný počet uživatelů, kteří navštěvovali zpravodajské weby, byl pak od vypuknutí války o zhruba 700.000 uživatelů vyšší, než v předchozí únorové dny. Vyplývá to z měření NetMonitor.

V měsíčních datech byl nárůst sledování zpravodajství viditelný nejvýrazněji u mobilních telefonů, kde přibylo 170.000 nových uživatelů, tedy více než tři procenta. U klasických PC se počet čtenářů zpráv stoupl o 60.000.

Vedle zpravodajských webů ovlivnila válka na Ukrajině podle měření také návštěvnost ekonomických stránek. I na nich byl vidět výrazný příliv uživatelů 24. února a to o více než 400.000 uživatelů ze všech zařízení na celkových 1,68 milionu.

V únoru podle měření NetMonitor výrazně rostla také návštěvnost kategorie Sport, kterou ovlivnily zimní olympijské hry v Pekingu. U mobilních telefonů a klasických PC byl v této kategorii zaznamenán nárůst počtu uživatelů o 17, respektive 20 procent. Denně přilákaly hry na webové stránky v kategorii Sport o zhruba 400.000 uživatelů více než v ostatních únorových dnech.

Související

Více souvisejících

válka na Ukrajině Noviny / tisk internet

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy