Tanec

Související články:

Mezinárodní den flamenka v Praze.

V neděli se Praha roztančí v rytmu flamenka

Praha - V hlavním městě se zítra můžete těšit na oslavy Mezinárodního dne flamenka. Uvidíte exhibiční vystoupení flamencových souborů, koncert kapely Flamenco Experience Sextet a zúčastnit se můžete i tanečních lekcí.
Star Dance VII odstartovala ostře sambou a tangem

OBRAZEM: Star Dance VII odstartovala prvním večerem

Praha - Úvodní díl sedmé řady taneční soutěže StarDance v České televizi měl v sobotu večer s 1,3 milionu diváků největší sledovanost ze všech pořadů. ČTK to dnes oznámila mluvčí České televize (ČT) Alžběta Plívová. Na úvod StarDance se tak dívalo zhruba stejně lidí jako na první díl šesté řady pořadu předloni v listopadu. Od první řady uvedené před devíti lety ale zájem diváku poklesl.
Dnes začíná sedmá řada soutěže StarDance. Sázkaři favorizují Mareše

Dnes začíná sedmá řada soutěže StarDance. Sázkaři favorizují Mareše

Praha - V sobotu startuje další ročník oblíbené reality show České televize StarDance, kterou podle sázejících ovládne populární moderátor Leoš Mareš. Bookmakeři Fortuny původně favorizovali Jitku Schneiderovou (5:1), sázející nicméně svými tipy srazili kurs na Mareše z původních 8:1 na 3,5:1, rázem je z něj favorit číslo jedna.
Znojemské historické vinobraní /2013/

Znojemské i Pálavské vinobraní měly rekordní návštěvnost

Znojmo/Mikulov (Břeclavsko) - Na Znojemském historickém vinobraní letos předběžně napočítali na 80.000 návštěvníků, což je jedna z nejvyšších návštěvností posledních mnoha let. Absolutní předloňský rekord překonali v Mikulově, kde na souběžně konané Pálavské vinobraní přišlo 53.000 zájemců, o 1000 více. Čísla jsou výrazně vyšší než loni, kdy pršelo. Letos pořadatelům přálo počasí a centra obou historických měst byla zcela zaplněná, vyplývá z vyjádření organizátorů pro ČTK.
Z oslavy Mezinárodního dne tance

Mezinárodní den tance opět rozhýbe Ostravu

Ostrava - Již dnes v rámci oslav Mezinárodního dne tance čeká na Ostravany zajímavý taneční program, který společně připravily Kulturní centrum Cooltour, MOVE Ostrava a Národní divadlo Moravskoslezské za podpory Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě a celorepublikové záštity Vize tance. Sraz diváků i tanečníků se uskuteční v 15.30 hodin před Forem Nová Karolina, odkud bude městem pokračovat společný průvod.
Z Carmina burana: Chiara Lo Piparo, foto: Tamara Černá

Národní divadlo moravskoslezské láká na jedinečný taneční dvojvečer

Ostrava - Již 15. a 17. ledna představí divákům Národní divadlo moravskoslezské ve své první letošní premiéře jedinečný taneční dvojvečer s názvem Barocco&Carmina burana. Duchovní hudba Johanna Sebastiana Bacha a Carla Orffa navíc svedla poprvé ke spolupráci ostravský balet s významnými evropskými choreografy Jackem Przybyłowiczem a Yourim Vámosem.
Moscow City Ballet nadchl Prahu s Labutím jezerem

Moscow City Ballet nadchl Prahu s Labutím jezerem

Praha - V neděli 30. listopadu proběhlo v pražském Kongresovém centru představení ruského tradičního baletního souboru Moscow City Balletu. Ten do České republiky přijíždí každý rok v době adventu, před vánoci. Letos si světově nejvytíženější baletní soubor přivezl absolutní klasiku - Čajkovského Labutí jezero.
Slavný Moscow City Ballet

Slavný Moscow City Ballet přijede s Labutím jezerem

Praha - Populární ruský baletní soubor Moscow City Ballet se vrací do České republiky. Po roční odmlce a vyprodaných představení nejlepší ruští tanečníci vystoupí 30. listopadu a 4. prosince v Praze a Ostravě, mezi tím odehrají představení také v Bratislavě. Díky celosvětovým úspěchům je Moscow City Ballet označován za zájezdně nejvytíženější soubor světa. EuroZprávy.cz jsou mediálním partnerem tohoto vystoupení.
Apokalips studio oslaví světový den pole dance i druhé výročí otevření

Den otevřených dveří v pole dance studiu láká na netradiční zážitek

Olomouc – Pro všechny zájemce, kteří by si rádi na vlastní kůži vyzkoušeli, co obnáší výuka moderní taneční disciplíny zvané pole dance, připravila v pátek 10. října olomoucká akademie Apokalips Pole Dance Studio speciální Den otevřených dveří. V rámci této akce se studio připojí k oslavám světového dne pole dance a zároveň pro své návštěvníky připraví celodenní program nabitý ochutnávkou ze svých nejlepších lekcí. Veškerý výtěžek z akce bude navíc věnován na podporu Centra Amelie Olomouc, které se věnuje pomoci onkologicky nemocným.
Inscenace Quilombo přenese návštěvníky do světa argentinského tanga

Prahu roztančí argentinské tango

Praha – Uhrančivý rytmus argentinského tanga a originální taneční choreografie nabídne první ročník Divadelní Odysey. Nový festival odstartuje svůj desetidenní maraton tance a pohybového divadla již v neděli 20. července. Slavnostní zahájení v Divadle Hybernia v 19.15 bude patřit výrazné osobnosti tuzemské scény, tanečnici a choreografce Lence Vagnerové a jejímu představení Jezdci s oceněním Taneční inscenace roku 2013. Pomyslnou štafetu po ní v druhé půli večera přebere Patricie Poráková a její inscenace Quilombo. Po představení se návštěvníkům navíc otevře tradiční argentinská tančírna Milonga, aby to, co před tím viděli na jevišti, mohli sami vyzkoušet na parketu.
Karime Amaya, Alba Heredia a Ivan Vargas jsou synonymem současného flamencového tance

Festival Colores Flamencos opět láká na světové hvězdy

Olomouc – Již 25. července vystoupí v rámci letošního ročníku festivalu Colores Flamencos fenomenální španělská tanečnice Karime Amaya, v České republice to bude navíc její úplně první představení. Společně s ní se divákům také předvede vycházející hvězda světového flamenca, tanečnice Alba Heredia a charismatický tanečník Iván Vargas. Galavečer flamenca se uskuteční v nově zrekonstruovaném pavilonu A na výstavišti Flora Olomouc.
Oslava Mezinárodního dne tance vyvrcholí představením společné choreografie

Ostrava oslaví Mezinárodní den tance

Ostrava - Národní divadlo moravskoslezské se společně s Multižánrovým centrem současného umění Cooltour připojuje k oslavám Mezinárodního dne tance. V úterý 29. dubna díky tomu čeká návštěvníky Masarykova náměstí jedinečný taneční program, který zaujme nejen milovníky baletu, ale i fanoušky pouličních tanečních stylů.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy