StarDance 2019 je tady. Večer věnovaný Karlu Gottovi měl smutný začátek

Úderem osmé hodiny večerní dnes odstartovala desátá řada populární taneční soutěže StarDance 2019. První díl vyšel na den, kdy Česko zažívalo kvůli úmrtí Karla Gotta státní smutek, a právě legendárnímu zpěvákovi byl celý tento díl věnován.

"Karel Gott jestli by si něco nepřál, tak aby se kvůli smutku nehrály jeho písně," uvedl hned v úvodu moderátor Marek Eben. Jeho kolegyně Tereza Kostková dodala, že díl věnovaný Gottovi byl v plánu později, vzhledem k situaci jej ale televize zařadila jako první.

Eben následně uvedl, že udržet se v pop music 15 let je vrchol, Gott se tam ale udržel 60 let. "Pak už se jen mohl dívat na to, jak kvůli 50 tisícům lidí, kteří se mu přišli poklonit, se mění trasy městského života," dodal.

V porotě letos zasedli taneční trenér a choreograf Jan Tománek, bývalý tanečník a bavič Richard Genzer, tanečnice a trenérka Tatiana Drexler, a porotce Zdeněk Chlopčík.

Po představení porotců moderátoři uvítali všechny taneční páry ve složení biatlonistka Gabriela Koukalová a Martin Prágr, youtuber Karel Kovář (Kovy) a Veronika Lišková, moderátorka ČT Nora Fridrichová a Jan Kohout, spisovatelka Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský, herec Matouš Ruml a Natálie Otáhalová, zpěvák Ondřej Ládek alias Xindl X a Markéta Dostálová, herečka Veronika Kubařová a Dominik Vodička, rybář Jakub Vágner a Michaela Nováková, herečka a zpěvačka Tonya Graves a Michal Bureš, herec a režisér Miroslav Hanuš a Adriana Mašková.

Jako první zatančili Gabriela Koukalová a Martin Prágr na píseň C'est la vie. Porota byla nekompromisní a nezapomněla je upozornit na chyby především pohybového charakteru. "Bylo to trochu jako D1," prohlásil Genzer s tím, že pohyby byly místy trhané. Za první tanec dostali 25 bodů.

Na píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd zatancovali Ondřej Ládek (Xindl X) a Markéta Dostálová. Porotě vadilo především to, že netancuje tělem, ale pouze nohama. Zaznělo dokonce, že k tanci nedošlo vůbec. Ostatně proto si pár odnesl pouze 17 bodů. 

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský měli zatančit sambu na píseň Lady Karneval, podle poroty ale tanec nebyla samba. Odnesli si proto jen 19 bodů.

Jakub Vágner a Michaela Nováková zatančili na píseň Když milenky pláčou. Ani tady ale nebyla porota příliš příznivá, doufá ale, že se jejich tanec zlepší. Pár si tak odnesl 24 bodů.

Na píseň Ptačí nářečí tančili Miroslav Hanuš a Adriana Mašková, jeden z mála párů, který si navzdory tréninkům vyká. Hanuš pro zajímavost zmínil, že on i Marek Eben měli stejného učitele tance Dušana Konečného. "Marku, ty seš jeho první pedagogický neúspěch?" otočil se směrem k Ebenovi Genzer. Nakonec od poroty dostali 26 bodů.

Veronika Kubařová a Dominik Vodička si zatančili sambu na Včelku Máju. Pár si ale odnesl kritiku za vypadávání z rytmu a 23 bodů.

Pár ve složení Tonya Graves a Michal Bureš měl zatančit jive na píseň Trezor. Ani jejich tanec ale porotce příliš nezaujal a odnesli si pouhých 19 bodů.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová porotu rozčarovali. Ta sice ocenila jejich nasazení a energii, o poznání méně ale byla spokojená s rytmikou a kroky. Přesto si pár odnesl 28 bodů.

Předposledním tanečním párem byli Nora Fridrichová a Jan Kohout. Jejich jive sice patřil k nejrychlejším dnešního večera, porotě se ale nelíbil zejména závěr, která moderátorka neudýchala. Výsledných 21 bodů tak patří dnes večer k průměru. 

Jako poslední tančili Karel Kovář zvaný Kovy a Veronika Lišková. Valčík na píseň Srdce nehasnou byl nejlepším tancem večera a od poroty sklidil uznání a 29 bodů, tedy nejvíce za dnešní večer.

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

StarDance

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy