Sýrová nebo šunková? S příchutěmi zmrzlin se roztrhl pytel

Londýn - Nic není lepším symbolem léta, než nějaký ten kopeček čokoládové, vanilkové, pistáciové nebo... majonézové? Jistě, díky experimentování cukráren za posledních sto let vznikly některé skvělé a ještě lepší příchuti.

Přidejte svůj názor 1 komentář

Ilustrační foto

Ovšem během posledních pár let jakoby se prodejny zmrzliny po celém světě předháněly, kdo vymyslí nejšílenější, nejméně pravděpodobné, nejméně očekávané příchuti, napsal zpravodajský server Daily Mail.

Letos v létě tak mohou zmrzlinoví dobrodruzi vyzkoušet například kopečky sýrové zmrzliny v New Yorku, anebo variaci s avokádem a kajenským pepřem v Maine. Ovšem zmrzlina, která si vysloužila asi největší zájem - přinejmenším novinářů - vznikla ve skotském Falkirku; je z majonézy a například list Washington Post ji uvedl pod titulkem: Ano, Hellmans nám zmrznul. Ovšem není to jediná podivná příchuť, kterou tu můžete ochutnat. Ve Falkirku nabízejí například i zmrzlinu s příchutí energetického nápoje Monster.

Se sýrovými zmrzlinami jako by se letos roztrhl pytel. Krom zmrzliny ze švýcarského sýra, kterou v limitované edici nabízela cukrárna Oddfelows Ice Cream v New Yorku, jejich kolegové v Davey's Ice Cream ve stejném městě nachystali na letošní srpen specialitu ze sýra feta smíchaného s domácím kvajávovým krémem a kořeněnou drobenkou. Nabízejí také zmrzlinu se sýrem brie, v troubě pečeným česnekem a kousky briošek.

Chutí máme na vybranou - a ani kyselé nemusí být stranou. Proto se v řadě cukráren ve Spojených státech experimentuje se zapracováním nakládaných okurek nejen do zmrzliny, ale i do dalších sladkých dezertů.

V podniku Rococo Handcrafted Ice Cream, který má v americkém státě Maine tři podniky, nabízejí všechny klasické příchuti zmrzliny - a také několik experimentů, které jsou dílem místních cukrářů. Mezi unikátní položky na menu rozhodně patří jasně zelená zmrzlina z avokáda s kajenským pepřem. Z dalších nezvyklých příchutí nabízejí rozmarýnový karamel s olivovým olejem, kozí sýr s whisky a fíkovým kompotem či banánovou zmrzlinu s feferonkami.

Vstupte do diskuze (1)
Google+ Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Vědci bourají mýty: Je úplně jedno co jíme. Podstatné je něco jiného

12.12.2018 16:02 Nezáleží jen na tom, kolik toho sníme, ale i na tom, kdy to sníme. Makarony, biftek nebo zmrzlina:…

Den, který neexistuje? Podvodu jednoho psychologa naletěl celý svět

12.12.2018 09:35 Už za několik týdnů se podle "vědců" odehraje nejdepresivnější den roku. Takzvaný Blue Monday, tedy…

Seniory ohrožuje obří problém, o kterém se nemluví? Situace se bude dál…

11.12.2018 22:09 Aktualizováno Dle aktuálně dostupných dat se očekává, že do roku 2025 bude třetina populace starší 60 let, což…

Kde si v zimě užívají české herečky?

11.12.2018 19:46 Krásné české hory v kombinaci s tím nejlepším z evropského designu. Přesně takovou atmosféru si do…

Související:

Zprávy odjinud

Právě se děje

Další zprávy

reklama
reklama