Sýrová nebo šunková? S příchutěmi zmrzlin se roztrhl pytel

Londýn - Nic není lepším symbolem léta, než nějaký ten kopeček čokoládové, vanilkové, pistáciové nebo... majonézové? Jistě, díky experimentování cukráren za posledních sto let vznikly některé skvělé a ještě lepší příchuti.

Přidejte svůj názor 1 komentář

Ilustrační foto
doporučujeme

Ovšem během posledních pár let jakoby se prodejny zmrzliny po celém světě předháněly, kdo vymyslí nejšílenější, nejméně pravděpodobné, nejméně očekávané příchuti, napsal zpravodajský server Daily Mail.

Letos v létě tak mohou zmrzlinoví dobrodruzi vyzkoušet například kopečky sýrové zmrzliny v New Yorku, anebo variaci s avokádem a kajenským pepřem v Maine. Ovšem zmrzlina, která si vysloužila asi největší zájem - přinejmenším novinářů - vznikla ve skotském Falkirku; je z majonézy a například list Washington Post ji uvedl pod titulkem: Ano, Hellmans nám zmrznul. Ovšem není to jediná podivná příchuť, kterou tu můžete ochutnat. Ve Falkirku nabízejí například i zmrzlinu s příchutí energetického nápoje Monster.

Se sýrovými zmrzlinami jako by se letos roztrhl pytel. Krom zmrzliny ze švýcarského sýra, kterou v limitované edici nabízela cukrárna Oddfelows Ice Cream v New Yorku, jejich kolegové v Davey's Ice Cream ve stejném městě nachystali na letošní srpen specialitu ze sýra feta smíchaného s domácím kvajávovým krémem a kořeněnou drobenkou. Nabízejí také zmrzlinu se sýrem brie, v troubě pečeným česnekem a kousky briošek.

Chutí máme na vybranou - a ani kyselé nemusí být stranou. Proto se v řadě cukráren ve Spojených státech experimentuje se zapracováním nakládaných okurek nejen do zmrzliny, ale i do dalších sladkých dezertů.

V podniku Rococo Handcrafted Ice Cream, který má v americkém státě Maine tři podniky, nabízejí všechny klasické příchuti zmrzliny - a také několik experimentů, které jsou dílem místních cukrářů. Mezi unikátní položky na menu rozhodně patří jasně zelená zmrzlina z avokáda s kajenským pepřem. Z dalších nezvyklých příchutí nabízejí rozmarýnový karamel s olivovým olejem, kozí sýr s whisky a fíkovým kompotem či banánovou zmrzlinu s feferonkami.

Loading...
Vstupte do diskuze (1)
Google+ Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Svět po válce: Expert popsal, jak by vypadala Země

19.04.2019 20:41 Aktualizováno Klimatické změny, nukleární apokalypsa, pandemie či vzbouřená umělá inteligence. Hrozeb, kterého…

Projekt Manhattan? 600 000 lidí netušilo, že byl vypuštěn džin z láhve

19.04.2019 20:41 Aktualizováno Atomová bomba je jedním z nejvýznamnějších vědeckých vynálezů 20. století. Cesta k jejímu…

Teror v Oklahomě: Druhý největší útok v dějinách USA byl pomstou FBI za…

19.04.2019 18:58 Aktualizováno Lide jsou konsternováni teroristickými útoky a považují je za jeden z nejaktuálnějších současných…

Jak skladovat vejce a jak poznat čerstvost? Do dveří je nedávejte,…

19.04.2019 17:58 Aktualizováno Velikonoční pondělí je tu. Koledníci si domů donesou bohatou výslužku a spoustu vajíček. Co s nimi…

Související:

Právě se děje

Další zprávy

reklama