Jídla, kterým je lepší se vyhnout? Některé pochoutky hlad nezaženou

Když máme hlad, celkem logicky sáhneme po nějakém jídle. Jenže ne všechny pochutiny nás dokáží zasytit. Australská nutriložka Kathleen Alleaumeová vyjmenovala několik jídel či pochoutek, po kterých dostaneme ještě větší hlad.

Přidejte svůj názor

Ilustrační foto
doporučujeme

Jistě to znáte. Dáte si například těstoviny, o kterých se říká, že jsou tzv. hladové, a za nějakou chvíli dostanete zase hlad. Australská nutriložka Kathleen Alleaumeová, která vydala pár knih na téma jídlo a zdraví, vyjmenovala pro server news.com.au šest jídel, po kterých přijde ještě větší hlad.

Saláty

Podle autorky ne všechny saláty způsobují další pocit hladu. Důležité však je přidat k zeleným listům i nějaké bílkoviny. Nejlepší je obohatit salát například kuřecím masem nebo rybou. Dalším komponentem jsou sacharidy, jako jsou sladké brambory. Takto připravené saláty splňují správný kalorický příjem.

Brambůrky, tyčinky...

Oblíbené slané pochoutky, které nechybějí například na oslavách či na konferenčním stolku před televizní obrazovkou, kde zrovna běží sportovní přenos. Podle nutriložky brabůrky obsahují sodík, který navozuje pocit žízně. Tady je ale háček. Tělo je podle Alleaumeové zmateno a konzument si myslí, že místo žízně má hlad, proto je těžké se během jídla zastavit.

Krekry

Přestože mohou být krekry i 100% bez tuku, je jedno, kolik jich můžeme sníst. Třebaže obsahují vlákninu, postrádají sacharidy, které by naše tělo nastartovaly. Proto je nutné krekry podávat třeba s plátky avokáda, hummusem nebo ricottou.

Náhradní sladidla

Pokud si koupíte jídlo nebo nápoj s označením "bez cukru", děláte to s vědomím, že chcete jíst a pít zdravěji. Umělá sladidla však tělo nedokáže rozpoznat, respektive neví, kolik kalorií právě spotřebovává. Výsledkem tedy je, že máme potřebu pít a jíst více.

Džusy

Módní trend pití ovocných nápojů, jak nutriložka popisuje, kvůli hubnutí a zdravému životnímu stylu má také svůj háček. Nápoje jsou sice zdravé, plné antioxidantů, ale bez vlákniny tělo přijímá pouze tekutiny, což má za následek rychlejší vstřebávání fruktózy. To vede k možnému zvýšení cukru v krvi.

Loading...
Vstupte do diskuze
Vytisknout Zašlete tip redakci na článek

Princové William a Harry na kordy. Kvůli manželkám? V královské rodině je…

21.10.2019 12:31 Po několika měsících spekulací v britských bulvárních médiích princ Harry poprvé přiznal, že v jeho…

Šok pro truchlící. Vtipálek provedl poslední žert na vlastním pohřbu +VIDEO

21.10.2019 07:31 Pohřby patří mezi ty nejsmutnější zážitky, jakými si člověk v životě může projít - pokud se tedy na…

Proč s přibývajícími lety tloustneme? Vědci našli odpověď

20.10.2019 21:56 Aktualizováno Fyzička už není to, co bývala. A tak se kromě vrásek a bílých vlasů s přibývajícími lety téměř…

Jak obnovit důvěru v manželství po nevěře. Odborníci mají těchto sedm rad

20.10.2019 15:30 Náhodně objevená textová zpráva na mobilu, mail, který jsme nikdy neměli číst... a vše se náhle…

Související:

Právě se děje

Další zprávy

reklama