Sport

Související články:

Fotbal, ilustrační fotografie.

Co nejdříve po Novém roce má být jasno o novém kouči národního týmu. Řeč přišla i na zahraničního trenéra

Jen den po oznámení rezignace kouče národního týmu Jaroslava Šilhavého na svou funkci se k nastalé situaci vyjádřil na tiskové konferenci v Olomouci po mimořádném zasedání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR (FAČR) šéf českého fotbalu Petr Fousek. Novinářům řekl, jakým způsobem bude probíhat proces výběru nového kouče, do kdy chce mít o novém jménu jasno a že varianta se zahraničním koučem je „okrajová záležitost“. Je tak jasné, že na los skupin Eura 2024 na začátku prosince pojede česká delegace bez hlavního kouče, ale zatím není jasné, nad jakými případnými jmény na uvolněný post trenéra bude asociace v nejbližších dnech a týdnech uvažovat.
Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové reprezentace Šilhavý krátce po postupu na Euro oznámil svou rezignaci

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale 2024 je minulostí. Z českého pohledu nakonec skončila úspěšně, když v pondělí večer Češi v Olomouci porazili 3:0 Moldavsko a díky tomu tak postoupili na Euro. Většina kvalifikace byla ale z českého pohledu hrána pod velkým tlakem, vzhledem k nevýrazným výkonům národního týmu, podivnostem kolem nenominace Antonína Baráka a v neposlední řadě vzhledem k opilecké aféře Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty. Už měsíc se řešila budoucnost kouče Jaroslava Šilhavého, nakonec tuto otázku dal překvapivě on sám. Hned po zápase s Moldavskem oznámil svoji rezignaci. 
Ilustrační foto

Češi v zápase o všechno porazili Moldavsko 3:0 a na Euru opět nebudou chybět. Šilhavý a spol. už ale ano

Poosmé v řadě si zahrají čeští fotbalisté na mistrovství Evropy a to i navzdory všem strastem, které skončivší kvalifikace na závěrečný turnaj v Německu českému týmu přinesla. Rozhodla o tom až pondělní závěrečná domácí výhra nad Moldavskem 3:0. Přestože i tentokrát byl začátek zápasu z české strany opatrný, podařilo se tentokrát svěřencům kouče Jaroslava Šilhavého vstřelit vcelku rychle vedoucí gól, o který se postaral Douděra. 
Fotbal, ilustrační fotografie.

Pro Šilhavého je exces trojice hráčů velkým zklamáním. Pešír za to cítí odpovědnost

V době, kdy fotbalová reprezentace nepodává výrazné výkony a o postup na Euro 2024 musí bojovat v přímém souboji až v posledním zápase s Moldavskem, přišel na řadu ještě velký skandál, o který se postaralo trio zkušených reprezentantů Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta. Hráči byli vyřazeni z národního týmu poté, co v noci na neděli byli až do rána na diskotéce v olomouckém baru Belmondo a odcházeli z něj očividně v podnapilém stavu. Na tuto skutečnost během nedělní tiskové konference reagoval realizační tým v čele s koučem Jaroslavem Šilhavým a manažerem reprezentace Tomášem Pešírem a také kapitán Tomáš Souček.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Češi v Polsku vybojovali bod za remízu 1:1. V pondělí musí pro postup na Euro neprohrát s Moldavskem

O tomto víkendu probíhá poslední reprezentační okno v rámci kvalifikace na fotbalové mistrovství Evropy v roce 2024, během něhož se svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého se budou chtít postarat o postup na zmiňovaný závěrečný turnaj v Německu. V pátek k tomu udělali čeští fotbalisté první dílčí krok, když v Polsku remizovali 1:1, což tak znamená, že o postup z druhého místa své kvalifikační skupiny bude v přímém souboji v pondělí bojovat s Moldavskem. S ním totiž zbývá neprohrát. 
Martina Sáblíková

Nemoci navzdory. Sáblíková vyhrála v Japonsku na 1500 metrů, na trojce byla pátá

Bylo otázkou, jak nakonec rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupí nové sezóny 2023/24, když krátce před závody v japonském Obihiru onemocněla a brala antibiotika. Nakonec odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Nejprve v sobotu zvítězila v divizi B v závodě na 1500 metrů, aby pak na to navázala v neděli pátým místem v závodě na 3000 metrů.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Do nominace fotbalové reprezentace na Polsko a Moldavsko byli doplněni Čvančara a Zima

Během minulého týdne byla zveřejněna nominace na nadcházející poslední reprezentační sraz v rámci kvalifikace na Euro 2024. Objevila se v ní nová jména jako Vasil Kušej či Tomáš Chorý, vedle zraněných Jiřího Pavlenky a Patrika Schicka pak nepočítal kouč Jaroslav Šilhavý ani s Antonínem Barákem, ale zprvu ani s Tomášem Čvančarou. Nakonec se ale útočník Borussie Möchengladbach, jenž se trefil po pauze v pátek proti Wolfsburgu, nad kterým i díky tomu jeho tým vyhrál 4:0, v nominaci dodatečně objevil spolu s obráncem Davidem Zimou.
Ilustrační fotografie.

Barák podal první vysvětlení, proč nenastupuje za reprezentaci. Šilhavému se omluvil a chce se vrátit

V úvodu kvalifikace na mistrovství Evropy se fotbalista Antonín Barák ještě v nominaci objevil. Právě během duelu s Polskem v Edenu ale přišel důvod toho, proč už nebyl nominovaný koučem Jaroslavem Šilhavým na další reprezentační srazy. Za své chování se měl v říjnu samotnému trenérovi a manažerovi národního týmu Tomáši Pešírovi telefonicky omluvit, přičemž ale, jak sám Barák říká, si není vědom, že by došlo z jeho strany k porušení interních pravidel. Chuť reprezentovat má dál. 
Barbora Krejčíková

Nečekané rozhodnutí pro český tenis. Úspěšné duo Krejčíková a Siniaková přerušilo spolupráci

Jen krátce po Poháru Billie Jean Kingové, ve kterém svěřenkyně nehrajícího kapitána Petra Pály nestačily v semifinále na pozdější vítězky celé soutěže Kanaďanky, oznámily tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, že přeruší spolupráci a nebudou v příští sezóně tvořit deblový pár. Držitelky sedmi společných grandslamů tak učinily před blížící se olympijskou sezónou.
Patrik Schick

Fotbalová tragédie. Český reprezentant Schick se krátce po návratu zase zranil

Jedna z opor českého fotbalového národního týmu Patrik Schick se po říjnovém reprezentačním srazu nepředstaví ani na tom listopadovém. Přestože už se nedávno vrátil z marodky, kde byl kvůli zranění třísel, na jednom z tréninků se opět zranil. Tentokrát by se mělo jednat o lýtko, které podle lékařů fotbalového Leverkusenu, jenž je současným Schickovým zaměstnavatelem, zabere nejméně tři týdny, než se vyléčí.
Hokej, ilustrační fotografie.

Tragicky zemřel americký hokejista Johnson. Na ledě utrpěl řeznou ránu na krku

Lední hokej ve Velké Británii zasáhla v uplynulých hodinách obrovská tragédie. Ve věku 29 let zemřel americký hokejista Adam Johnson, který si v minulosti zahrál NHL a v sobotu odehrál poslední zápas za Nottingham Panthers. Klub v neděli potvrdil, že hráč navzdory snaze lékařů a záchranářů podlehl svým zraněním. 
Carabinieri (italská policie)

Na výjezd do Říma jen tak nezapomenou. Slavia podává protest proti chování italské policie

Už samotný zápas se fotbalistům pražské Slavie v Římě nevyvedl úplně podle představ, když s AS v rámci Evropské ligy prohráli 0:2. I tak mohlo jít o výlet do věčného města, na který by fanoušci vzpomínali jako na zážitek. Jenže příznivci jsou rozčarováni z chování italské policie i římských pořadatelů, kterým vadil navzdory předešlému schválení od příslušných orgánů transparent s Juliem Caesarem. Slávisté v reakci uspořádali menší manifestaci ve městě. Nebylo to ale jediné, co Pražanům vadilo. Poukazují na necitlivé kontroly při příchodu na stadion, jeden z fanoušků Slavie byl dokonce pobodán a čtyři příznivci Pražanů byli zadrženi a dva z nich následně vyhoštěni.
Třiadvacetiletý bývalý hráč Chomutova a Karlových Varů zveřejnil na sociální síti fotografii, na které je vidět jeho obličej s rozsáhlými podlitinami kolem oka a několika stehy.

Brusle pořezala Laukovi v NHL obličej. Nůž jen těsně minul oko

Jakub Lauko měl obrovské štěstí v neštěstí v zápase NHL, když mu brusle rozřízla obličej. Nůž jen těsně minul oko: Měl jsem štěstí, prohlásil. Chyběly centimetry, následky mohly být fatální. Český hokejista Jakub Lauko utrpěl během úterního zápasu NHL v Chicagu ošklivé zranění. Informuje server Boston.
Hokej, ilustrační fotografie.

U hokejistů Vítkovic skončil nakonec i kouč Holaň, Trnku a Šimíčka nově doplní Jiří Veber

I když to nejprve vypadalo, že nedobrý vstup do nové extraligové sezóny u hokejových Vítkovic trenér Miloš Holaň neodskáče, nakonec i on si balí kufry. Ani po předešlé změně, kdy před dvěma týdny na místo Radka Philippa přišlo duo nových asistentů Pavel Trnka-Roman Šimíček, se výkony hokejistů ostravského celku výrazně nezlepšily. Vítkovice se tak nacházejí až na předposledním místě extraligové tabulky. Proto tak nově zmiňované duo dosavadních asistentů doplní mistr ligy se Vsetínem z let 1996 až 1999 Jiří Veber.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy