Velká cena Belgie formule 1 by se mohla v srpnu uskutečnit

I když jsou až do 31. srpna v Belgii zakázané hromadné akce kvůli koronaviru, o den dříve by se Velká cena formule 1 přece jen mohla uskutečnit. Informovala o tom dnes valonská vláda s tím, že diváci každopádně do areálu puštěni nebudou.

Kvůli pandemiii nemoci covid-19 bylo v kalendáři mistrovství světa F1 zrušeno nebo odloženo již deset závodů. Začít by seriál měl s tříměsíčním zpožděním 5. července bez diváků v rakouském Spielbergu.

Závod ve Spa-Francorchamps se má jet 30. srpna. Tradičně je o něj obrovský zájem, který přitahuje zejména nizozemský pilot stáje Red Bull Max Verstappen, a prodáno je již 165 tisíc vstupenek. Po vládních opatřeních zavedených již v půlce dubna se zdálo, že tamní GP je pro letošek ztracena, nebo bude přinejmenším odložena.

"Za zavřenými dveřmi by se jet (30. srpna) mohla," vzkřísil naději valonský ministerský předseda Elio Di Rupo. "Ale jen při dodržování přísných hygienických pravidel a dalších opatření," dodal.

Související

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Více souvisejících

Formule 1 Belgie

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy