Fotbal

Související články:

Chivu utrpěl zlomeninu lebky

Chivu utrpěl zlomeninu lebky

Chievo - Rumunský fotbalový obránce Cristian Chivu ve středečním utkání na hřišti Chieva utrpěl zlomeninu lebeční kosti, když v 48. minutě svedl hlavičkový souboj s domácím Sergio Pellissierem. Podrobnosti ke zranění obránce Interu Milán ve čtvrtek přinesl rumunský deník Financiarul.
Jan Koller přestupuje do AS Cannes

Jan Koller přestupuje do AS Cannes

Praha, Cannes - Šestatřicetiletý fotbalový útočník Jan Koller, jenž v listopadu ukončil své angažmá v ruském klubu Křídla Sovětů Samara, přestupuje do francouzského třetiligového klubu AS Cannes. Informaci v pondělí sdělil hráčův manažer Pavel Paska.

"Busbyho dítě" Scanlon zemřel ve věku 74 let

Londýn - Bývalý fotbalista Manchesteru United Albert Scanlon, jedno z "Busbyho dětí", které v roce 1958 přežily pád letadla v Mnichově, zemřel v úterý 22. prosince, bylo mu 74 let. Ve středu o tom informovala agentura Reuters.
Česká republika - Ázerbájdžán 0:2

Česká republika - Ázerbájdžán 0:2

Al Ain - Fotbalisté České republiky nečekaně prohráli ve středečním utkání o 3. místo na turnaji čtyř zemí v Al Ainu ve Spojených arabských emirátech s týmem Ázerbájdžánu 0:2. Branky dali ve 25. minutě Vagif Džavadov a v 89. minutě Ruslan Abušov.
Robert Enke

Německý fotbalový brankář Robert Enke spáchal sebevraždu

Hannover - Zatímco policie vyšetřuje okolnosti úterní sebevraždy německého fotbalového brankáře Roberta Enkeho, národní svaz odvolal středeční trénink reprezentace a zvažuje, zda nezrušit sobotní přípravné utkání s Chile. Informovala o tom agentura Reuters.
legendární fotbalový útočník Slavie Praha František Veselý

Zemřel legendární fotbalista František Veselý

Praha - Ve věku 65 let zemřel v Praze v pátek ráno náhle legendární fotbalový útočník Slavie Praha a československé reprezentace František Veselý. Uvedly to webové stránky pražského klubu.
Česká fotbalová reprezentace má nového kouče

Česká fotbalová reprezentace má nového kouče

Praha - Novým trenérem české fotbalové reprezentace stal horký favorit Michal Bílek, s nímž pro tuto pozici počítal i bývalý kouč a předseda Českomoravského fotbalového svazu, Ivan Hašek. Informovala o tom Česká televize.
Fotbalisté Slovinska porazili San Marino a zahrají si baráž

Fotbalisté Slovinska porazili San Marino a zahrají si baráž

Serravalle - Fotbalisté San Marina podlehli ve středečním kvalifikačním duelu o postup na MS 2010 ve skupině 3, v níž hrají i čeští reprezentanti, na domácí půdě Slovinsku 0:3. Fotbaloví trpaslíci skončili ve skupině bez jediného bodu na posledním místě, zatímco Slovinci si zajistili druhou příčku a baráž o MS.
Český tým sice porazil Poláky 2:0, šance na postup je ale jen velmi malá

Český tým sice porazil Poláky 2:0, šance na postup je ale jen velmi malá

Praha - Čeští fotbalisté zvítězili v sobotu večer v Praze na stadionu Sparty na brankami Necida a Plašila nad týmem Polska 2:0 v utkání 3. evropské kvalifikační skupiny o účast na mistrovství světa 2010. Šance týmu ČR však nepodrželi Slováci, kteří podlehli Slovinsku 0:2 a postup se posunul do roviny teorií.
Slovensko podlehlo Slovinsku, sen o postupu na fotbalové MS 2010 se vzdálil

Slovensko podlehlo Slovinsku, sen o postupu na fotbalové MS 2010 se vzdálil

Bratislava - Fotbalisté Slovenska podlehli v sobotním kvalifikačním duelu o postup na MS 2010 ve skupině 3, v níž hrají i čeští reprezentanti, na domácí půdě Slovinsku 0:2. Svěřenci kouče Vladimíra Weisse tak přišli o šanci zajistit si už před posledním zápasem přímou účast v Jihoafrické republice.
Kouč Slavie Jarolím: Je mi hrozně

Kouč Slavie Jarolím: Je mi hrozně

Praha - Trenér Slavie Karel Jarolím byl ve čtvrtek večer po debaklu svého týmu 1:5 v utkání Evropské ligy s francouzským týmem LOSC Lille Métropole velmi rozčarován a těžko hledal slova pro své pocity.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

John Kirby, koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

před 2 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Záporožská jaderná elektrárna

MAAE vyzve Rusko a Ukrajinu ke kontrole stavu Záporožské JE

Rafael Grossi, ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE), oznámil plány v roce 2024 na pozvání Ukrajiny a Ruska k posouzení technického stavu Záporožské jaderné elektrárny. Grossi také zmínil plány na opětovnou návštěvu Ruska a Ukrajiny.

Aktualizováno včera

Joe Biden

Biden přijal Fialu v Bílém domě a ocenil Česko jako skvělého spojence

Americký prezident Joe Biden přijal v pondělí odpoledne místního času v Oválné pracovně Bílého domu českého premiéra Petra Fialu (ODS), který je na dvoudenní pracovní návštěvě USA. Podle Fialy je klíčové, že obě země sdílejí hodnoty, jakými jsou lidská práva, svoboda a demokracie. Biden řekl, že Praha je pro Washington skvělým spojencem. 

včera

včera

včera

Madame de Pompadour

Nejslavnější královská milenka Madame de Pompadour zemřela před 260 lety

Je tomu přesně 260 let, co zemřela jedna z nejslavnějších královských milenek, která vstoupila do dějin jako Madame de Pompadour. Ačkoliv pocházela z prostých poměrů, dokázala se během několika let vyšplhat mezi společenskou elitu a zajistit si vlivné postavení i bohatství. Majetek ani vliv pro ni však nikdy nebyly na prvním místě.

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izraelská odveta za íránský útok může přijít už dnes, píše Wall Street Journal

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

včera

včera

včera

včera

Dmytro Kuleba je ukrajinský politik a diplomat, od března 2020 ministr zahraničí ve vládě premiéra Denyse Šmyhala.

Kyjev srovnal Izrael s Ukrajinou: Kdybychom měli stejnou podporu Západu jako Izraelci, ubránili bychom se taky

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

včera

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.

včera

včera

Češi kávu milují, ukázal průzkum. Čaj ale ještě víc

V Česku si kávu dopřává 84 procent lidí. Průzkum agentury STEM/MARK mezi respondenty ve věku 18 až 64 let ukázal, že pětina z nich si pravidelně dopřává dva a více šálků kávy denně. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy