Fotbal

Související články:

Juventus Turín.

Hvězdě Juventusu Pogbovi hrozí až čtyři roky bez fotbalu. Výskyt testosteronu se potvrdil

Juventus Turín se bude možná muset na následující až čtyři roky obejít bez své francouzské hvězdy Paula Pogby. Právě jemu byl totiž potvrzen doping v podobě testosteronu, jehož B vzorek měl po posledním testu pozitivní. Držiteli titulu mistra světa z roku 2018 pak kromě již zmíněného čtyřletého trestu hrozí i samotné ukončení spolupráce s turínským klubem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Karviná sáhla po osvědčeném jméně. Po dvou a půl letech se do klubu vrací kouč Jarábek

Poté, co se v Karviné nedávno rozloučili s dosavadním trenérem Tomášem Hejduškem, se dočasným trenérem na jeden zápas 9. kola stal Lubomír Luhový. Ani on ale zatím náladu v karvinské kabině nikterak nezlepšil, když se Slováckem o posledním víkendu prohrál slezský celek 0:2. Nyní by měl zlepšit tuto náladu zkušený šedesátiletý slovenský stratég Juraj Jarábek.
Fotbal, ilustrační fotografie

Bojkot španělských fotbalistek odvolán. Může za to dohoda se svazem po sedmihodinovém jednání

Příběh, který roztočil jeden polibek po španělském triumfu na mistrovství světa žen, se zdá být u konce. Aféra, která vyústila v rezignaci šéfa španělského fotbalu Luise Rubialese, podle něhož šlo o konsenzuální polibek, s čímž však políbená fotbalistka Jenni Hermosová následně nesouhlasila. Celá aféra přerostla do španělské společnosti na tolik, že státní zastupitelství následně obvinila Rubialese ze sexuálního napadení a i sama Hermosová pak na funkcionáře podala trestní oznámení.
Fotbal, ilustrační fotografie.

První dvě trenérské změny ve fotbalové lize. V Hradci nahrazuje Webera Kotal, v Karviné skončil Hejdušek

Po posledním víkendu hned dva účastníci tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže sáhli ke změnám na trenérských postech. Poté, co Hradec Králové prohrál 1:5 s Mladou Boleslaví, se Východočeši rozhodli k ukončení spolupráce s koučem Jozefem Weberem. Toho nahradí sedmdesátiletý stratég Václav Kotal, dosavadní šéftrenér druholigového Žižkova. Nového trenéra bude hledat i trápící se nováček z Karviné, kde tak skončil Tomáš Hejdušek a kterého prozatímně zastoupí jeho dosavadní asistenti.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Po zpackaném losu řeší FAČR další problém: díru v řádech. Využil ji Baník nasazením původně zraněného Tanka

Na FAČR se problémů kupí poslední dobou čím dál víc. Během týdne se řešil los 3. kola poháru, jenž se musel kvůli procedurální chybě v nasazování týmů opakovat, nyní se probírá díra v řádech, kterou objevil a následně využil ostravský Baník. Konkrétně se jedná o příběh Nigerijce Abdullahiho Tanka, jenž se zprvu zranil při předzápasové rozcvičce, aby tak následně Baník oznámil změnu v základní sestavě. Tanko byl mezi náhradníky, nakonec se ale do sobotního zápasu s Bohemians 1905 ve vršovickém Ďolíčku přeci jenom podíval na posledních 20 minut. Během nich pomohl k vyrovnání, když přihrál Matěji Šínovi na branku znamenající konečnou remízu 1:1.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Další prapodivný zápas ve třetí lize, tentokrát na Moravě. Sudí a delegát už dostali padáka

Jen několik týdnů po aféře kolem sudího Michala Patáka, jenž v duelu mezi pražskou Admirou a „béčkem“ Českých Budějovic nastavoval po prvním poločase až deset minut, přičemž v té osmé  nařídil bizarní penaltu, se stal ve třetí lize další podobný incident. Udál se na Moravě v rámci duelu Hodonín vs. Baník Ostrava „B“ v MSFL. I tady hlavní sudí Vlastimil Ogrodník, nastavoval první poločas tak dlouho, než odpískal kontroverzní penaltu pro rezervu ostravského Baníku. Ten nakonec duel vyhrál 3:0. I v tomto případě se mluví o vyšším finančním obnosu vsazeném na tento zápas. Hodonín se proto obrátil na vedení Fotbalové asociace ČR (FAČR), která už rozhodla o vyřazení Vlastimila Ogrodníka z listiny rozhodčích a z listiny delegátů pak vyškrtla Milana Knechtu.
Ilustrační fotografie.

Zbrojovka uspěla s pochybnostmi kolem losu poháru. FAČR uznala chybu a los se musel zopakovat

Když se ve středu v poledne losovalo 3. kolo českého fotbalového poháru zvaného MOL Cup, zdálo se, že nemůže stát nic v cestě odehrání vylosovaných zápasů. Mimo jiné k sobě los přisoudil Spartu s Žižkovem. Jenže žádný ze stanovených zápasů 3. kola MOL Cupu se neodehraje, jelikož regulérnost losu napadla Zbrojovka Brno. Vedení druholigového celku upozornilo FAČR na chybu při nasazení týmů, konkrétně na to, že šestnáctka elitních týmů nebyla nasazena řádně podle rozpisu soutěže. Sama FAČR tuto chybu při losu přiznala a stanovila tak nový termín losu na pátek 15. září.
Vlajky států

Šéf španělského fotbalu neustál tlak. Kvůli polibku po ženském MS oznámil rezignaci

Tři týdny vydržel šéf španělského fotbalu Luis Rubiales tlak, jenž vzešel poté, co v euforii po finále při předávání medailí nedávného MS žen, které vyhrály právě Španělky, políbil záložnici Jenni Hermosovou. Jakkoli tento akt nazýval Rubiales „konsenzuálním polibkem“, sama hráčka s takovou verzí nesouhlasila a rozhodla se obrátit s trestním oznámením na soud. Nejenže byl pak Rubiales Mezinárodní fotbalovou federací FIFA prozatímně suspendován, státní zastupitelství ho na základě španělských zákonů obvinilo ze sexuálního napadení.
Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Liga mistrů nabídne duel Bayernu s Manchesterem United či PSG s Dortmundem a AC Milán

Fotbaloví fanoušci se mohou začít těšit na čím dál delší, ale především parádní podzimní večery. Ve čtvrtek v Monaku byla totiž rozlosována skupinová fáze nejprestižnější evropské soutěže nesoucí název Liga mistrů. V rámci ní dojde na několik velikých soubojů. Třeba do skupiny A byly k sobě vylosováni giganti Bayern Mnichov a Manchester United, se kterými si zahraje také přemožitel pražské Sparty z 3. předkola FC Kodaň, a třeba skupina F platí za skupinu smrti, když jsou v ní týmy Paris Saint Germain, Dortmundu, AC Milán a Newcastlu.
Slavia Praha, ilustrační fotografie.

Slavia s Plzní půjdou do svých odvet s náskokem. Sparta se nemůže vzpamatovat

Ve čtvrtek sehráli všichni tři čeští zástupci úvodní duely 4. předkol evropských pohárů. Zatímco Slavia se Spartou bojují o účast v Evropské lize, plzeňští Viktoriáni pro změnu stojí o postup do skupinové fáze Konferenční ligy. A zatímco Slavia a Plzeň si relativně poradila se svými soupeři, pražská Sparta jako by se ještě nevzpamatovala z šoku z vyřazení z předkola Ligy mistrů dánskou Kodaní a nadále pokračuje v nevýrazných výkonech.  
Ilustrační foto

FAČR ve spolupráci s Fortunou podají trestní oznámení kvůli skandálu ve třetí lize. Paták už není členem asociace

Víkendový kontroverzní duel třetí ligy mezi Admirou Praha, během kterého až v osmé minutě nastavení prvního poločasu sudí Michal Paták nařídil pro Pražany nesmyslnou penaltu, si vyžaduje co nejrychlejší a nekompromisní reakci. Proto se Fotbalová asociace ČR (FAČR) ve spojení se sázkovou společností Fortuna, která je zároveň titulárním sponzorem profesionálních tuzemských fotbalových soutěží rozhodla, že podají trestní oznámení na neznámého pachatele a to na základě informace Fortuny o podezřelých sázkách na tento inkriminovaný duel. Komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy (ŘKČ) pak už sudího Michala Patáka vyřadila z listiny rozhodčích pro amatérské soutěže, sám Paták pak ve středu vystoupil z FAČR a vyhne se tak tím trestu, přičemž mu hrozil doživotní distanc.
sport

Návrat do starých kolejí? Ve třetí lize poznal rezervní tým Českých Budějovic zářez jako z Berbrových dob

Nová sezóna amatérských fotbalových soutěží sotva začala a už vedení českého fotbalu musí řešit nepříjemnou záležitost. V rámci třetí nejvyšší soutěže České fotbalové ligy (ČFL) se totiž o tomto víkendu v neděli odehrál nevídaný duel mezi pražskou Admirou a B-týmem Českých Budějovic. Nevídaným především vzhledem k tomu, jakým způsobem ho vedl sudí Michal Paták. Ten navzdory jeho třem nastaveným minutám na konci první půle až v osmé nastavené minutě nařídil za stavu 1:0 pro Pražany pokutový kop pro Admiru, kterým překvapil všechny přítomné. Díky ní tak pražský celek vyhrál 2:1. Mluví se o tom, že by mělo jít o podvod se sázkami.
SK Slavia Praha

Plzeň si na Maltě došla pro postup, Slavii inkasovaný gól v Košicích nezaskočil a taktéž pokračuje

Po pražské Spartě, které se v úterý nepodařilo přes Kodaň opět postoupit blíže k Lize mistrů, do odvetných zápasů 3. předkol evropských pohárů zasáhli další dva čeští zástupci, tedy Plzeň a Slavia. Západočeský klub za svou odvetou odcestoval na Maltu, kde se utkal s Gzirou, slávisté pro změnu zamířili do Košic, kde v azylu hraje domácí zápasy na evropské scéně ukrajinské Dnipro. Viktoriáni si došli k postupu pohodlně, když ke čtyřem brankám z domova přidali další dvě, proti sešívaným se tentokrát postavil daleko připravenější celek, kterému se podařilo jako prvnímu skórovat. Jurečkovi se ale povedlo vyrovnat na 1:1 a dostat tak Pražany do play-off o Evropskou ligu.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Dojednáno. Bývalý gólman pražské Sparty Kovář se stává spoluhráčem Hložka a Schicka

Budoucnost třiadvacetiletého fotbalového brankáře Matěje Kováře, který v minulé sezóně dotáhl pražskou Spartu k ligovému titulu po dlouhých devíti letech, je definitivně vyřešena. Potvrdila se totiž spekulace z posledních dní a český gólman tak míří z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen, kde se setká s dalšími dvěma českými legionáři Adamem Hložkem a Patrikem Schickem. Obě strany se dohodly na smlouvě až do roku 2027, přičemž německý celek zaplatí za tuto svou novou akvizici celkem kolem devíti milionů eur (v přepočtu zhruba 218 milionů korun). 
Bayern Mnichov

Kane se po 14 letech rozloučil s Tottenhamem a stal se nejdražší posilou v historii Bunesligy

Jeden z velkých přestupových příběhů v tomto letním přestupovém období je u konce. Po dlouhých 14 letech totiž Harry Kane skončil své působení v londýnském Tottenhamu Hotspur a nově podepsal smlouvu až do konce června roku 2027 s německým gigantem Bayernem Mnichov. Tam alespoň podle médií přestoupil za více než 100 milionů eur (v přepočtu zhruba 2,4 miliardy korun), což znamená, že se stal nejdražším fotbalistou v historii Bundesligy.  
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Nádherný zápas s krutým koncem. Sparta v boji o Ligu mistrů padla s Kodaní až na penalty

Jak známo, fotbalová Sparta čeká na účast v prestižní Lize mistrů již od podzimu roku 2005 a minimálně další rok čekat bude. Přestože k účasti přinejmenším ve 4. předkole byla nejblíže za poslední léta. Navzdory hrůznému začátku totiž Pražané během prodloužení hned dvakrát vedli, duel přesto došel až do penalt. V nich na úvod zkrachoval při svém pokusu sparťanský kapitán Ladislav Krejčí, jindy spolehlivý exekutor tentokrát míč napálil do břevna, a když se pak netrefil ani Asger Sörensen, Spartě se definitivně cesta za vysněným cílem uzavřela. Fanoušci na zaplněné Letné však vyprovodili své miláčky za jejich bojovnost a skutečnost, že se nevzdávali, potleskem. 
Fotbal, ilustrační fotografie

Potíže pro komisi rozhodčích. Z listiny sudích kvůli pivu v Lotyšsku vyškrtla Orla s Horákem, sbor opouští i Křepský

Nová tuzemská fotbalová sezóna sotva začala a komise rozhodčích musí řešit nemalé potíže se sudími. O největší problém se postaral sudí Pavel Orel s asistentem Adamem Horákem, kteří si před duelem předkola Konferenční ligy mezi RFS Riga a Sabahem měli objednat v hostelu jedno pivo, což bylo zapsáno následně v zápise o utkání. Sama komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) ale důvody vyřazení z listiny profesionálních sudích nikterak nepřiblížila. Na této listině pak nebude už působit ani Michal Křepský, který svůj konec odůvodnil nedostatečnou podporou ze strany komise.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 23 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

včera

Ministerstvo shání další vakcíny proti černému kašli. Zájem je extrémní

V Česku v souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v letošním roce výrazně stoupl zájem o očkování. Ministerstvo zdravotnictví ve středu na sociální síti X uvedlo, že probíhají jednání o dodávce dalších vakcín. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy