Fotbal

Související články:

sport

Návrat do starých kolejí? Ve třetí lize poznal rezervní tým Českých Budějovic zářez jako z Berbrových dob

Nová sezóna amatérských fotbalových soutěží sotva začala a už vedení českého fotbalu musí řešit nepříjemnou záležitost. V rámci třetí nejvyšší soutěže České fotbalové ligy (ČFL) se totiž o tomto víkendu v neděli odehrál nevídaný duel mezi pražskou Admirou a B-týmem Českých Budějovic. Nevídaným především vzhledem k tomu, jakým způsobem ho vedl sudí Michal Paták. Ten navzdory jeho třem nastaveným minutám na konci první půle až v osmé nastavené minutě nařídil za stavu 1:0 pro Pražany pokutový kop pro Admiru, kterým překvapil všechny přítomné. Díky ní tak pražský celek vyhrál 2:1. Mluví se o tom, že by mělo jít o podvod se sázkami.
SK Slavia Praha

Plzeň si na Maltě došla pro postup, Slavii inkasovaný gól v Košicích nezaskočil a taktéž pokračuje

Po pražské Spartě, které se v úterý nepodařilo přes Kodaň opět postoupit blíže k Lize mistrů, do odvetných zápasů 3. předkol evropských pohárů zasáhli další dva čeští zástupci, tedy Plzeň a Slavia. Západočeský klub za svou odvetou odcestoval na Maltu, kde se utkal s Gzirou, slávisté pro změnu zamířili do Košic, kde v azylu hraje domácí zápasy na evropské scéně ukrajinské Dnipro. Viktoriáni si došli k postupu pohodlně, když ke čtyřem brankám z domova přidali další dvě, proti sešívaným se tentokrát postavil daleko připravenější celek, kterému se podařilo jako prvnímu skórovat. Jurečkovi se ale povedlo vyrovnat na 1:1 a dostat tak Pražany do play-off o Evropskou ligu.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Dojednáno. Bývalý gólman pražské Sparty Kovář se stává spoluhráčem Hložka a Schicka

Budoucnost třiadvacetiletého fotbalového brankáře Matěje Kováře, který v minulé sezóně dotáhl pražskou Spartu k ligovému titulu po dlouhých devíti letech, je definitivně vyřešena. Potvrdila se totiž spekulace z posledních dní a český gólman tak míří z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen, kde se setká s dalšími dvěma českými legionáři Adamem Hložkem a Patrikem Schickem. Obě strany se dohodly na smlouvě až do roku 2027, přičemž německý celek zaplatí za tuto svou novou akvizici celkem kolem devíti milionů eur (v přepočtu zhruba 218 milionů korun). 
Bayern Mnichov

Kane se po 14 letech rozloučil s Tottenhamem a stal se nejdražší posilou v historii Bunesligy

Jeden z velkých přestupových příběhů v tomto letním přestupovém období je u konce. Po dlouhých 14 letech totiž Harry Kane skončil své působení v londýnském Tottenhamu Hotspur a nově podepsal smlouvu až do konce června roku 2027 s německým gigantem Bayernem Mnichov. Tam alespoň podle médií přestoupil za více než 100 milionů eur (v přepočtu zhruba 2,4 miliardy korun), což znamená, že se stal nejdražším fotbalistou v historii Bundesligy.  
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Nádherný zápas s krutým koncem. Sparta v boji o Ligu mistrů padla s Kodaní až na penalty

Jak známo, fotbalová Sparta čeká na účast v prestižní Lize mistrů již od podzimu roku 2005 a minimálně další rok čekat bude. Přestože k účasti přinejmenším ve 4. předkole byla nejblíže za poslední léta. Navzdory hrůznému začátku totiž Pražané během prodloužení hned dvakrát vedli, duel přesto došel až do penalt. V nich na úvod zkrachoval při svém pokusu sparťanský kapitán Ladislav Krejčí, jindy spolehlivý exekutor tentokrát míč napálil do břevna, a když se pak netrefil ani Asger Sörensen, Spartě se definitivně cesta za vysněným cílem uzavřela. Fanoušci na zaplněné Letné však vyprovodili své miláčky za jejich bojovnost a skutečnost, že se nevzdávali, potleskem. 
Fotbal, ilustrační fotografie

Potíže pro komisi rozhodčích. Z listiny sudích kvůli pivu v Lotyšsku vyškrtla Orla s Horákem, sbor opouští i Křepský

Nová tuzemská fotbalová sezóna sotva začala a komise rozhodčích musí řešit nemalé potíže se sudími. O největší problém se postaral sudí Pavel Orel s asistentem Adamem Horákem, kteří si před duelem předkola Konferenční ligy mezi RFS Riga a Sabahem měli objednat v hostelu jedno pivo, což bylo zapsáno následně v zápise o utkání. Sama komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) ale důvody vyřazení z listiny profesionálních sudích nikterak nepřiblížila. Na této listině pak nebude už působit ani Michal Křepský, který svůj konec odůvodnil nedostatečnou podporou ze strany komise.
SK Slavia Praha, stadion v Edenu

Slavii nezaskočilo ani Ogbuovo vyloučení, vyhrála 3:0 nad Dniprem. Plzeň si poradila s Gzirou

Ve čtvrtek pokračovala svými prvními zápasy 3. předkol také kvalifikace dalších dvou evropských soutěží, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Zatímco v boji o prvně zmiňovanou soutěž bojuje pražská Slavia, o tu druhou pro změnu Viktoria Plzeň. Sešívaní se doma v Edenu utkali s ukrajinským Dniprem, a přestože se před zápasem očekával vyrovnaný a těžký souboj, ukrajinský celek se nakonec do mnoha šancí nedostal, naopak slávisté mířili po většinu času jasně za vítězstvím.
Policie Dánsko (Foto: Heb)

Dánská policie zadržela před zápasem v Kodani 39 sparťanů. Poprali se s dánskými fanoušky

Jakkoli samotný fotbal a výkon ze strany Sparty v dánské Kodani může česká veřejnost hodnotit kladně, chování některých sparťanských příznivců už nikoli. Jak totiž informují některá dánská média (Ekstra Bladet, B.T.), policie musela ještě před samotným zápasem zadržet až 39 sparťanských fanoušků poté, co se měli střetnout s příznivci kodaňského klubu. 
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta může po Kodani narazit na Čenstochovou, Slavii by čekal další ukrajinský tým. A co Plzeň?

Pokud se úřadujícímu českému fotbalovému mistrovi pražské Spartě podaří přejít přes 3. předkolo Ligy mistrů, kde je jeho soupeřem FC Kodaň, jeho dalším soupeřem v bitvě o milionářskou soutěž může být Raków Čenstochová (Polsko), nebo Aris Limassol (Kypr). V případě neúspěchu pak sparťané můžou ve 4. předkole Evropské ligy narazit na někoho z řecko-chorvatské dvojice AEK Atény-Dinamo Záhřeb. 
AC Sparta Praha

Sparta si veze z Kodaně nadějnou bezbrankovou remízu. Se soupeřem držela krok, pomohla břevna i Vindahl

Už jen tři zápasy zbývají pražské Spartě k tomu, aby si poprvé po patnácti letech zahrála v milionářské Lize mistrů. Po tom prvním, který sehrála v úterý večer v Kodani, to vypadá pro Spartu nejnadějněji za poslední dobu. Hlavně proto, že v dánské metropoli držela s Kodaní krok po většinu zápasu a i díky potřebnému štěstí, kdy domácí trefili dvakrát břevno, ale i díky skvělým zákrokům nového gólmana Petera Vindahla Jensena, který dal jasně najevo, proč ho Sparta angažovala, veze domů pro nadcházející odvetu bezbrankovou remízu. Kromě toho ale nebylo nouze ani o sparťanské příležitosti.
Gianluigi Buffon

Italská fotbalová legenda Buffon dává definitivně sbohem fotbalu. V 45 letech končí kariéru

Po dlouhé osmadvacet trvající kariéře si řekl už dost. Již pětačtyřicetiletý legendární a nezapomenutelný italský gólman Gianluigi Buffon se rozhodl pověsit kopačky na hřebík. Učinil tak i navzdory tomu, že v druholigové Parmě, jejímž je odchovancem, měl v současnosti smlouvu platnou ještě na další sezónu. Svůj konec oznámil následujícími slovy: "A to je všechno, přátelé! Dali jste mi všechno. A stejně tak jsem dal všechno i já vám. Dokázali jsme to společně."
AC Sparta Praha

Ani Kovář, ani Vaclík. Do pražské Sparty přichází dánský gólman Vindahl Jensen

Už nemohli dál čekat. V době, kdy se sparťani začínají chystat na boje o Ligu mistrů, se jejich vedení rozhodlo angažovat do svých řad nového gólmana. Post brankářské jedničky byl dosud velkou neznámou, protože Matěj Kovář se po mistrovské sezóně vrátil do Manchesteru United, se kterým začal trénovat na novou sezónu. Přestože v těchto dnech trénoval společně s Tomášem Vaclíkem v Praze, nakonec Pražané ani po jednom z nich nesáhli. Na Letnou naopak zamířil krajan dánského stratéga Briana Priskeho Vindahl Jensen, jenž naposledy hostoval v německém Norimberku. 
AC Sparta Praha

Sparta začne boje o Ligu mistrů s týmem ze severu Evropy, případné další soky znají i Plzeň a Bohemians

V pondělí se ve švýcarském Nyonu losovalo 3. předkolo Ligy mistrů i Evropské konferenční ligy, a tak se dozvěděla své možné soupeře pražská Sparta i Plzeň s Bohemians 1905, kteří potřebují ještě projít 2. předkolem Evropské konferenční ligy. Co se týče letenských, tak ti každopádně pojedou ke svému prvnímu zápasu v rámci 3. předkola Ligy mistrů na sever Evropy, a to buď to s dánskou Kodaní nebo s islandským Breidablikem. 
Fotbal, ilustrační fotografie.

Centrum videorozhodčích v Česku? FAČR by ráda, kdyby fungovalo už na jaře

Mít centrum videorozhodčích, jehož úkolem by bylo posuzovat sporné momenty ze zápasů první fotbalové ligy, právě to je cíl a sen šéfa Fotbalové asociace ČR (FAČR) Petr Fousek. Ten by byl rád, kdyby takové centrum, které má třeba k dispozici Mezinárodní fotbalová federace FIFA, ale i ty nejlepší evropské soutěže, bylo v českém fotbale už na jaře příštího roku. Pokud by se ho zbudovat do té doby nestihlo, nejpozději od začátku příští sezóny 2024/25 by už fungovat mělo. 
Hradec Králové

LFA: Věříme, že Hradec Králové odehraje svůj první domácí duel na svém novém stadionu

Ve třetím ligovém kole nového ročníku fotbalové Fortuna ligy 2023/24 je na programu mimo jiné v sobotu 5. srpna první domácí duel Hradce Králové, který se utká s Českými Budějovicemi. Otázkou však nadále zůstává, kde se duel bude hrát. Východočeši by si ho přáli odehrát už na svém novém stadionu, jenž je stále nedostavěný. Přes tento fakt ale Ligová fotbalová asociace (LFA) věří, že se duel skutečně na stadionu v Hradci odehraje a odmítá možnost přehození pořadatelství zápasu Českým Budějovicím. V případě, že by hradečtí na svém novém stadionu hrát nemohli, celý podzim své domácí zápasy budou hrát v plzeňském azylu. 
AC Sparta Praha

Pátá letní posila pro mistrovskou Spartu. Přichází stoper Gomez z dánského Horsensu

Fotbalová Sparta pár dní před sobotním startem nové fotbalové sezóny oznámila veřejnosti další, v pořadí již pátou letní posilu. Stal se jí jednadvacetiletý gambijský obránce James Gomez, který se dohodl na blíže neurčené víceleté smlouvě. Je tak již čtvrtým cizincem, který o tomto letním přestupovém oknu přichází na Letnou. Zároveň sparťanské vedení uvedlo, že jiný obránce – Srb Dimitrij Kamenovič – pro změnu končí hostování, Letnou tak opouští a vrací se zpátky do Lazia Řím. 
Cristiano Ronaldo

Ronaldo má saúdskoarabskou ligu za kvalitnější než mnohé soutěže v Evropě i MLS, kam odešel Messi

Portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda už s největší pravděpodobností v některé z top evropských soutěží fanoušci neuvidí. Držitel hned pěti Zlatých míčů si totiž myslí, že saúdskoarabská nejvyšší fotbalová soutěž je kvalitnější než evropské top soutěže s výjimkou anglické Premier League i než americká MLS. Právě tam přestoupil jeho odvěký rival Argentinec Lionel Messi, jenž bude v příští sezóně hrát za Inter Miami. 
Arsenal Londýn.

Anglie zná nejdražšího fotbalistu své historie. Rice posílil Arsenal, cena může překročit 100 milionů liber

O posledním víkendu padl rekord, na britských ostrovech znají jméno nejdražšího anglického fotbalisty v historii. Stal se jím již bývalý spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala Declan Rice z West Hamu, odkud odchází do jiného londýnského klubu Arsenalu. Přestože obě strany nikterak nepřiblížily podmínky smlouvy, na kterých se dohodly, televizní stanice BBC hovoří o tom, že měl Arsenal za tohoto čtyřiadvacetiletého reprezentačního záložníka zaplatit odstupné ve výši 100 milionů liber, přičemž s bonusy by celková částka měla dosáhnout na 105 milionů liber (v přepočtu zhruba 2,9 miliardy korun). 

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Scholzovi dochází trpělivost. Netanjahua varoval před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy