Abramovič už není ředitelem Chelsea. Funkce ho zbavilo vedení anglické ligy

Poté, co britská vláda v týdnu zmrazila majetek osmi ruským oligarchům včetně majitele londýnské fotbalové Chelsea Romanu Abramovičovi, rozhodlo v sobotu vedení anglické Premier League o tom, že Abramovič už nebude ředitelem tohoto klubu. Podle vedení anglické nejvyšší soutěže tento krok nikterak neovlivní působení Chelsea v Premier League. Ta o svém kroku informovala na svých webových stránkách.

"Na základě sankcí vlády Spojeného království vyloučilo představenstvo Premier League Romana Abramoviče z funkce ředitele fotbalového klubu Chelsea. Rozhodnutí představenstva se nicméně nedotkne klubu, který může dál trénovat a hrát zápasy, tak jak je stanoveno v podmínkách vládní licence, jejíž platnost vyprší 31. května 2022," stojí konkrétně v sobotním prohlášení soutěže, které citovala agentura Reuters.

Jen pro připomenutí, celkový majetek všech oligarchů, kterým britská vláda zmrazila kvůli ruské invazi na Ukrajinu, činí dohromady téměř 15 milionů liber (v přepočtu zhruba 450 miliard korun), přičemž Abramovičův majete má pak hodnotu něco přes devět miliard liber. Vláda uvalila v rámci svého nedávného rozhodnutí o speciální licenci, ve které bude klub Chelsea fungovat. Ta neumožňuje do konce této sezóny prodávat vstupenky na domácí zápasy, na ty půjdou akorát držitelé permanentek. Kromě toho také nebude klub moct kupovat ani prodávat hráče a sešlo tak i z Abramovičova plánu Chelsea prodat.

Nejen to všechno způsobilo rozhodnutí o zmrazení Abramovičova majetku. Klub například také nemůže prodáávat suvenýry a tudíž je tak nucen uzavřít svůj fanshop na stadionu Stamford Bridge. Také ho už (alespoň dočasně) opustil první sponzor a to mobilní operátor Three. Právě jeho logo nosili fotbalisté Chelsea na dresu. Nadále ale bude moct hrát Chelsea zápasy, stejně jako vyplácet mzdu svým zaměstnancům a fotbalistům.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Roman Abramovič (podnikatel) Fotbal

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 18 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy