Ani ne hodinu po zápase MOL Cupu v Edenu přišel rázný krok. Komise sudích trestá

Ve středu v podvečer se v pražském Edenu konal osmifinálový duel mezi Slavií a Zlínem a byl to duel, v němž nejeden fotbalový fanoušek kroutil nad některými výroky sudích v čele s Janem Petříkem kroutit hlavou. Třeba nevyloučení Ekpaie za faul na Reitera aneopak Reitera ohodnoti žlutou za protesty, možný ofsajd před druhým gólem Slavie či penalta pro Slavii v závěru zápasu. Komisi rozhodčích se výkon sudích rozhodně nepozdával jen pár minut po skončení duelu rozhodl o stáhnutí Jana Petříka jeho asistenta Michala Nováka z listiny na víkendová utkání. Oznámila to na Twitteru.

Přestože je výše zmíněno několik prapodivných rozhodnutí, sama Komise rozhodčích ve svém prohlášení žádné nespecifikovala.

První sporný moment se datuje do 20. minuty, kdy Reiter běžel sám na slávistickou branku a při tom ho pak u vápna zastavil Ekpai. Právě pro něj žádali hostéčervenou kartu, ta nakonec nepřišla na rozdíl od žluté pro Reitera za protesty.

Před druhým gólem Slavie v 53. minutě byl možná ofsajd, kterého se taktéž marně domáhali zlínští. Ti měli smůlu, že na duelu nebyl přítomen videorozhodčí. V závěru zápasu pak byla odpsknutá penalta pro Slavii poté, co bez nějakého většího kontaktu přepadl přes gólmana Šišku přepadl Olayinka. Z následné penalty tento Nigérijec zvýšil na konečných 3:1.

"Komise rozhodčích FAČR se rozhodla stáhnout rozhodčího Jana Petříka a asistenta Michala Nováka z delegací na víkendová utkání @fortunaligacz kvůli chybám v dnešním utkání osmifinále MOL Cupu SK Slavia Praha – FC FASTAV Zlín," stoj na twitterovém účtu Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 17 minutami

před 33 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kreml tvrdí, že obsadil další obec. Kyjev mlčí, ruské armádě se ale postup upřít nedá

Ruská armáda tvrdí, že její jednotky převzaly plnou kontrolu nad obcí Novomychajlivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Podle ruského ministerstva obrany si tak ruské jednotky zlepšily taktickou situaci podél frontové linie. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy