Ani Neapol, ani Sevilla. Hložek míří ze Sparty nakonec za Schickem do Leverkusenu

O tom, že nedávno skončivší sezóna tuzemské Fortuna ligy 2021/22 byla tou poslední pro devatenáctiletého talentovaného útočníka Adama Hložka v dresu pražské Sparty, bylo jasné ještě před jejím koncem, už tehdy se spulovalo kam Hložkovy kroky zamíří. Mluvilo se o zájmu Neapole, Arsenalu či Sevilly, ale nakonec Hložek s největší pravděpodobností od příští sezóny oblékne dres Leverkusenu, kde se tak setká s dalším českým reprezentantem Patrikem Schickem.

Kromě Leverkusenu se z Německa o Hložka zajímaly i takové kluby jako Bayern Mnichov nebo Borussia Dortmund. Podle německé televize Sport 1 ale tahanici o Hložka nakonec vyhrál právě Leverkusen. Ke stvrzení transferu už chybí jen úspěšná zdravotní prohlídka.

Připomeňme, že Bayer Leverkusen skončil po sezóně Bundesligy 2021/22 na třetím místě a tím pádem si tak v příští sezóně zahraje Ligu mistrů. Podle zákulisních informací by měl německý celek za českého útočníka zaplatit 22 milionů eur, tedy v přepočtu zhruba 540 milionů korun. Ani Sparta, ani Hložkův zástupce Pavel Paska ale tuto informaci ještě nepotvrdili. Pokud by k tomu došlo, Hložek by se stal podepsáním pětiletého kontraktu nejdražším fotbalistou v historii české ligy.

„Hotového stále nic není. Máme cíl uzavřít přestupová jednání do začátku reprezentačního srazu. Spekulace médií nebudeme komentovat,“ nechal se slyšet pouze Pavel Paska.

Renomobvaný a tradičně dobře informovaný italský fotbalový novinář Fabrizio Romano však v případě Hložka mluví o nižší částce a to ve výši 13 milionů eur. K této částce je ale potřeba přičíst významné bonusy a také třicetiprocentní podíl na dalšm prodeji.

Dodejme, že Hložek, jenž začínal svou kariéru v české lize ve svých šestnácti letech, dokázal od té doby v tuzemské nejvyšší soutěži nastoupit do 105 zápasů, během kterých zaznamenal 34 branek a 29 asistencí. Vedle toho je reprezentantem, který v národním dresu odehrál 14 utkání a vstřelil jeden gól.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy