Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Nejen Robert Lewandowski tak teď neví, zda příští víkend oblékne dres Barcelony v prvním ligovém zápase sezóny. V nejistotě jsou dál i Andreas Christensen, Franck Kessié, Raphinha a také dvojice Jules Koundé-Ousman Dembelé, která prodloužila v klubu smlouvu.

Po tomto nejnovějším kroku La Ligy se tak zdá nejpravděpodobnější ta varianta, že se budou muset Katalánci chtě nechtě s Frankiem De Jongem, přestože klubové fanoušky prezident Barcelony Joan Laporta prostřednictvím televize ESPN ujišťoval, že k tomu rozhodně nedojde. S nizozemským záložníkem by s pak nerad loučil ani samotný kouč Xavi Hernández.

Laporta se však zároveň nechal slyšet, že i když je s přestupovou politikou během tohoto letního okna spokojen, plánuje se přeci jenom během srpna s nějakými hráči rozloučit a konkrétně se jedná o dalšího Nizozemce, konkrétně útočníka Memphise Depaye či francouzského stopera Samuela Umtitiho.

Během letní pauzy už se musel klubb rozloučit s mladíky Riquiem Puigou a Óscarem Minguezou. Za ty však do kasy katalánského velkoklubu nic nepřišlo, to až za Phillipeho Countinha a Francisca Trincaa. Zatímco prvně jmenovaný odešel do Aston Villy za 20 milionů eur, ten druhý bude v nové sezóně hostovat ve Sportingu Lisabon za 3 miliony eur.

V těchto dnech už Baracelona přikročila ke kroku, jak získat do klubové kasy další peníze a tím pádem tak přiblížit se schopnosti vyhovět požadavkům La Ligy. Konkértně prodala investiční společnosti Sixth Street 25 % svých televizních práv a tím pádem tak přiteklo do klubu téměř až 750 milionů eur. Dluhy jsou však tak velké, že ani tahle částka nestačí.

"Pokud budeme muset provést další finanční operace, abychom nové posily registrovali, tak to uděláme. Rozhodnutí je na vedení LaLigy. Zůstáváme však sebevědomí. Jsem si jistý, že jsme udělali všechno pro to, abychom požadavky splnili," řekl pak v reakci na nejnovější rozhondutí La Ligy klubový prezident Laporta.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona

Obránce Barcelony Piqué domlouval, jak se budou rozdělovat finance za Superpohár

Španělským fotbalem začíná cloumat aféra, v níž je hlavní postavou obránce FC Barcelona Gérard Piqué. Právě on má totiž prsty v tom, že se nový formát španělského Superpoháru nehraje ve Španělsku, ale v Saúdské Arábii. Ba co víc, španělská média nyní přišla s přepisy odposlechů, v nichž se společně se šéfem Španělské královské fotbalové federace RFEF Luisem Rubialesem domlouvá nejen na přesunu Superpoháru do této arabské země, ale také na přerozdělení peněz jednotlivým účastníkům turnaje.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy