Berbr se dočká svobody. Z vazební věznice díky rozhodnutí soudu odejde 16. ledna

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr už může začít počítat dny do doby, kdy se dostane z vazební věznice. Právě tam se nachází po svém říjnovém zatčení během policejního zásahu v českém fotbalovém prostředí, po kterém byl následně obviněn z ovlivňování výsledků zápasů a také z defraudace peněz Plzeňského krajského fotbalového svazu. Proč? V úterý večer totiž vvyhověl Městský soud v Praze žádosti Romana Berbra o propuštění z vazby. K němu má dojít 16. ledna. Jako první o tom informovaly servery isport.cz a Seznam Zprávy.

Připomeňme, že na Romana Berbra byla po jeho zatčení 16. října 2020 uvalena vazba proto, aby nemohl ovlivňovat svědky případu. 16. ledna 2021 se ukáže od té doby poprvé na svobodě a to proto, že státní zastupitelství nepožádalo o prodloužení tříměsíční lhůty. Právě do půlky ledna ještět plánuje státní zastupitelství vyslechnout hned několik důležitých svědků.

Nejnovější fotbalová kauza v Česku týkající se ovlivňování výsledků zápasů odstartovala říjnovým policejním zásahem na Strahově, tedy v sídle FAČR. A nejen tam. Detektivové mají za to, že vše bylo řízeno organizovanou zločineckou skupinou. Nejvíc je do případu namočený nyní druholigový Vyšehrad, jenž do druhé tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže postoupil v sezóně 2018/19. Duely tohoto pražského klubu, jehož již bývalý sportovní ředitel Roman Rogoz je také ve vazební věznici, měly být ovlivnovány podle vyšetřovatelů i za účelem sázek.

Kromě toho pak Berbr figuruje i v další větvi této rozsáhlé fotbalové kauzy, ve které se jedná o defraudaci 850 000 korun Pzeňského krajského fotbalového svazu, kde byl Berbr šéfem.

Dodejme, že Berbr musel být začátkem listopadu převezen do vazební věznice v Brně a to kvůli koronaviru, kterým se tehdy nakazil. Z vazby mimochodem stihl uuž rezignovat na všechny své dosavadní fotbalové funkce včetně místopředsedy svazu, čena výkonného výboru i šéfa Plzeňského krajského fotbalového svazu. Není už také členem představenstva STES, marketingové společnosti FAČR.

A kauza smetla z českého fotbalu i jeho životní partnerku Dagmar Damkovou. Ta mimochodem skončila v komisi rozhodčích v UEFA.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Roman Berbr (fotbalový funkcionář) Městský soud

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 8 minutami

Aktualizováno před 17 minutami

před 24 minutami

před 37 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Situace na Ukrajině se bude jen zhoršovat, tvrdí rozvědka. Americká pomoc vývoj situace na frontě nezlepší

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy