Blíží se senzace? Do Česka by mohl zamířit gólman z prestižní soutěže, zájem má Slavia

Právě probíhající sezóna sice ještě není u konce, už čtyři kola před koncem soutěže je nicméně jasné, že potřetí za sebou poputuje ligový titul do rukou pražské Slavie. Není tak divu, že se sešívaný klub začíná pomalu ale jistě připravovat na další fotbalovou sezónu. V hledáčku slávistických skautů je i brankář německého Bielefeldu Stefan Ortega. Informuje o tom server iDnes.cz.

Protože pražská Slavia zaujala nejeden evropský klub a skauty svou cestou v Evropské lize, ve které se dostala až do čtvrtfinále, kde nakonec nestačila na londýnský Arsenal, je logické, že podle všeho po sezóně přijde veliký exodus několika slávistů z Edenu. V této souvislosti se hovoří především o Peteru Olayinkovi, Abdallahu Simovi, Nicu Stanciuovi a Ondřeji Kolářovi. Hlavně o posledně jmenovaného je v Evropě veliký zájem už delší dobu a je tak u něj veliká pravděpodobnost, že po této sezóně konečně vyzkouší zahraniční angažmá.

Připomeňme, že Slavia má v kádru na soupisce mezi brankáři ještě napsaná jména jako Přemysl Kovář (35 let), Jan Stejskal (24 let) a také Matyáš Vágner (18 let). Kromě toho je ještě na hostování v druholigové Vlašimi Jakub Markovič. Možná i proto, že se mezi dalšími brankáři Slavie aktuálně nachází jeden veterán a jinak mladíci s nevalným počtem startů, se začal realizační tým zajímat o osmadvacetiletou oporu bundesligového Bielefeldu Stefana Ortegu. „Je pravda, že se o brankářské pozici s trenéry bavíme a ještě bavit budeme. Máme několik variant jak v Čechách, tak i v zahraničí," prozradil pro iDnes.cz Jiří Bílek, slávistický sportovní ředitel.

Co se týče německého Bielefeldu, ten se aktuálně nachází na 15. místě bundesligové tabulky, přičemž na první sestupovou pozici má náskok pouze jednoho bodu a brankář Stefan Ortega se tak snaží svými výkony Bielefeld v německé elitní fotbalové soutěži udržet.

Slavia se však nekouká jen za hranice. Podle zákulisních informací se ještě zajímá o libereckého gólmana Filipa Nguyena, o jehož služby se vršovický klub zajímal již v minulosti, nebo třeba také o Aleše Mandouse působícího v Olomouci.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy