Bude mít Schick v Lipsku dalšího svého krajana? Německý klub má zaostřeno na Spartu

V německém Lipsku má Česká republika dosud jediného fotbalového legionáře a to reprezentačního útočníka Patrika Schicka. Ten by se ale podle informací německého deníku Sport Bild mohl zanedlouho dočkat dalšího svého krajana. Jak totiž právě zmíněný deník ve středu informuje, německý klub hledá případnou náhradu za kanonýra Timo Wernera, jenž by mohl po sezóně z Lipska odejít. A tou náhradou by mohl být sedmnáctiletý talent nacházející se aktuálně na pražské Letné, tedy v pražské Spartě, Adam Hložek. Právě o něj a jeho služby už má zájem delší dobu nejeden evropský klub.

Už dříve se o talentovaného sparťanského záložníka zajímaly takové fotbalové adresy, jakými jsou třeba Neapol nebo Borussia Dortmund. Ta dokonce o něm uvažovala jako možnou náhradu za největšího evropského talenta současnosti Nora Haalanda, kdyby jim právě transfer s tímto Seveřanem nevyšel. Z Itálie jsou i zprávy o zájmu ze strany Juventusu Turín a Inter Milán. A agent Adama Hložka Pavel Paska mluví o klubech anglické Premier League.

Tentokrát se tedy přihlásilo bundesligové Lipsko. To by mohl po konci této sezóny opustit jeho kanonýr Timo Werner, jenž má ve svém kontraktu s klubem výstupní klauzuli ve výši 60 milionů eur (1,6 miliardy korun) a jenž netají, že by rád zamířil do Liverpoolu. O jeho služby už ale mají zájem další anglické týmy jako například londýnská Chelsea či Manchester United. Molhl by ale zůstat i v Německu, jen by mohl od příští szeóny oblékat dres Bayernu Mnichov.

Jak uvádí deník Sport Bild, odchod z Lipska je v případě Tima Wernera se zdá být reálný a možnost, že by snad v Lipsku zůstal, se blíží nule. Proto byl tedy klubovým vedením sestaven seznam možných náhrad za tohoto čtyřiadvacetiletého fotbalistu. Kromě Adama Hložka se na něm nacházejí i taková jména jako jsou například Kaio Jorge z brazilského Santosu a Mohammed Daramy z FC Kodaň.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Bundesliga AC Sparta Praha RB Lipsko Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy